Stravična opasnost

Milošević htio dignuti Krško u zrak iz osvete, eksploziv je još postavljen oko nuklearke, svi u panici traže plan postavljanja


100posto
03.06.2019.16:00
Milošević htio dignuti Krško u zrak iz osvete, eksploziv je još postavljen oko nuklearke, svi u panici traže plan postavljanja
REUTERS/TANJUG/Rade Prelic

sažeto

Tajni izvor koji surađuje i s Wikileaksom otkrio je dijabolični plan Miloševića, od kojeg je u zadnji tren odustao, ali posljedice i dalje predstavljaju opasnost


100posto
03.06.2019.16:00

Bila je 1991. Slobodan Milošević dobio je napad bijesa zbog obaranja vojnog helikoptera u Sloveniji pa je naredio da se minira nuklearna elektrana Krško. Plan postavljenog eksploziva je završio u Moskvi, u rukama specijalca ruskog predsjednika koji i dan danas uživa veliko povjerenje Vladimira Putina piše srpski Kurir, naglašavaju da ove informacije nisu službeno potvrđene.

Agenti obavještajnih službi CIA, MI6 i BND navodno još uvijek intenzivnom potragom pokušavaju doći do tog opasnog dokumenta čije bi realizacija , da do nje dođe, mogla razoriti cijelu regiju oko Slovenije i ubiti najmanje milijun ljudi.

Izvor blizak Kuriru koji surađuje i s Wikileaksom rekao je Kuriru da su stručni operativci tada Miloševića upozorili i predočili dokaze da bi posljedice od udara kod isticanja radijacije mogle biti 'nuklearna bomba' s nesagledivim posljedicama u Europi.

Reuters

Ipak odustao od 'dizanja u zrak'

"Nakon toga je on ipak stopirao ovu akciju i naredio povlačenje specijalnih jedinica koje su minirale područje u Sloveniji. Operativci su prilikom povlačenja samoinicijativno u znak upozorenja 'digli u zrak' dalekovod u okolini nuklearke Krško", kazao je neimenovani izvor.

Najveći stručnjaci već godinama pokušavaju pronaći gdje je postavljen eksploziv, ali bez uspjeha. Najveća opasnost miniranog područja proizilazi iz toga što bi katastrofa imala momentalno djelovanje, a prouzročena šteta ne bi ostala 'samo' na nuklearnoj elektrani. Naime, došlo bi do curenja, posebno zbog 'ruže vjetrova' koje bi proširile radijaciju na okolne zemlje.

"Bez plana miniranja nitko ne može demontirati ovo područje. Obavještajci mnogih službi pokušavaju na sve moguće načine doći do tog plana, jer i dalje postoji realna opasnost da se plan aktivira i ubije milijun ljudi", tvrdi Kurirov izvor koji dodaje da se plan nalazi na 'tajnome mjestu'.

Bez plana miniranja nitko ne može demontirati to područje. Obavještajci mnogih službi pokušavaju na sve moguće načine doći do tog plana, jer i dalje postoji realna opasnost da se eksploziv aktivira i ubije milijun ljudi.

Slobodan Milošević

nuklearna elektrana

Krško

newsletter

Prijavite se na Newsletter