ŠOKANTAN OBRAT

Milijarder pedofil ipak se nije ubio u svojoj zatvorskoj ćeliji? Forenzičar ima novu teoriju


Mia Peretić
31.10.2019.11:00
Milijarder pedofil ipak se nije ubio u svojoj zatvorskoj ćeliji? Forenzičar ima novu teoriju
Profimedia

sažeto

Epsteinov brat poznatog je patologa angažirao zbog niza nelogičnosti u slučaju smrti seksualnog predatora


Mia Peretić
31.10.2019.11:00

Poznati forenzički patolog dr. Michael Baden rekao je kako dokazi govore da se Jeffrey Epstein, milijarder osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloljetnica, nije ubio u svojoj zatvorskoj ćeliji, već je zadavljen.

Ozljede nalikuju onima nastalim ubojstvom, ne suicidom

Badena je angažirao Epsteinov brat, a poznat je kao voditelj u HBO dokumentarcu Obdukcija. Liječnik je za američke medije izjavio da su Epsteinove ozljede više u skladu s onima nastalim davljenjem, a ne vješanjem. Epstein je, naime, imao frakture grkljana i podjezične kosti.

Baden je prisustvovao Epsteinovoj službenoj obdukciji 11. kolovoza, dan nakon što je optuženi pedofil pronađen mrtav u svojoj ćeliji. Dodao je i da dr. Kristin Roman, patologinja koja je izvršila obdukciju, nije sa sigurnošću mogla zaključiti da se Epstein objesio.

Profimedia

Celebrity forenzičar smatra da je sve sumnjivo od početka

Baden je inače radio i na drugim poznatim slučajevima poput istrage atentata na američkog predsjednika Johna F. Kennedya, Martina Luthera Kinga, te na suđenju poznatom sportašu O.J. Simpsonu, tada osumnjičenom za ubojstvo svoje bivše supruge i njezinog partnera.

"Dr. Roman je napisala da se obdukcijom ne može dokazati da se radilo u samoubojstvu, a kasnije je glavni liječnik Dr. Sampson uzrok smrti promijenio u samoubojstvo. Mark Epstein želio je saznati što se promijenilo i koji su dokazi za to", kaže patolog Baden koji od tužiteljstva traži objavu nalaza DNA uzoraka s Epsteinovog nokta, piše NY Post.

"Uzeli su ih kako bi vidjeli ima li tamo tuđe DNA i izvještaj još nije objavljen".

Kako je moguće da su dva čuvara zaspala te da kamere u ćeliji i hodniku nisu radile?

Doveo je u pitanje i potpun slom osiguranja, te pomalo nevjerojatnu 'slučajnost' da su dva čuvara zaspala dok kamere u Epsteinovoj ćeliji i hodniku nisu radile.

Jeffrey Epstein 10. kolovoza pronađen je mrtav u ćeliji u njujorškom zatvoru u kojem je čekao suđenje za seksualno zlostavljanje maloljetnica. I ranije je bio pod nadzorom zbog sumnje da bi mogao počiniti samoubojstvo. Mediji su čitavo vrijeme naglašavali Epsteinove veze s bogatim i moćnim ljudima, među kojima su i predsjednici Donald Trump i Bill Clinton, kao i britanski princ Andrew.

Screenshot / Youtube

ubojstvo

suicid

epstein

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter