Intervju nakon smjene

Milanka Opačić: 'Rekla sam da je sada HDZ demokratičniji od nas i doživjela napade'


Valerija Bebek
28.06.2017.22:10
Milanka Opačić: 'Rekla sam da je sada HDZ demokratičniji od nas i doživjela napade'
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Za sebe kaže da je u stranci od prvog dana, da je 27 godina sudjelovala u izgradnji SDP-a. Dodala je kako se stranka okrenula nekim drugim vrijednostima od onih koje smo dosad mi u SDP-u njegovali


Valerija Bebek
28.06.2017.22:10

Kluba zastupnika SDP-a u srijedu je proveo odluku stranačkog Predsjedništva donesenu dan ranije da se Milanka Opačić i Mirando Mrsić smijene sa svih dužnosti. Opačić tako više nije na funkciji potpredsjednice Sabora, a Mrsić predsjednik saborskog Odbora za rad.

Milanka Opačić za Jutarnji list rekla je kako je tužna jer je to loše za stranku koja je bila predvodnik demokratskih procesa u Hrvatskoj.

"Kada sam rekla da je HDZ u posljednje vrijeme demokratičniji od nas, doživjela sam napade, ali neki drugi su zazivali veliku koaliciju s HDZ- om, ne ja. U ovom trenutku kod nas nema mjesta za one koji kritički govore o stanju u stranci. To je predsjednik i rekao na Klubu - da zbog toga što smo Mirando i ja zatražili njegovu ostavku, nemamo više njegovo povjerenje", kazala je Opačić.

Za sebe kaže da je u stranci od prvog dana, da je 27 godina sudjelovala u izgradnji SDP-a. Dodala je kako se stranka okrenula nekim drugim vrijednostima od onih koje smo dosad mi u SDP-u njegovali.

"Podsjećam, Zlatko Komadina je četiri godine bio član Predsjedništva i prije svake sjednice je davao izjave i one su uglavnom bile kontra svih odluka Predsjedništva. Svaki mjesec je imao presice u Rijeci, s kojih smo mi slušali kritike na račun vodstva stranke; čovjek nije sankcioniran", rekla je Opačić. oni koji su glasali protiv te odluke uglavnom su govorili da se ne može kažnjavati zbog verbalnog delikta i zbog toga što je netko izrazio mišljenje.

Najveća zamjerka koju Milanka Opačić ima prema sadašnjeg vodstvu SDP-a je podjela koja je nastupila u stranci. "Stranka je bila i prije podijeljena, ali oni su to dodatno produbili. Jedan mudar predsjednik ne bi u to ulazio kad zna kakvo je stanje u Klubu i ne bi ga dodatno dijelio", istaknula je. uz to kaže kako su rezultati lokalnih izbora jako loši za stranku te je nemoguće u većini mjesta sastaviti vijeća.

"Mi smo izgubili koalicijski potencijal i imamo sredine u kojima više nitko s nama ne želi koalirati. Na državnoj razini smo stranka koja stalno stoji na 21-22 posto upravo zbog toga što se ništa ne radi. Rukovodstvo je orijentirano isključivo na negativno ponašanje, stalno se traže ili ostavke u Vladi ili ostavke unutar stranke, ništa se konstruktivno ne radi", kazala je Opačić u intervjuu za Jutarnji.

intervju

SDP

Milanka Opačić

smjena

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter