foto: metode su sve kreativnije

Migranti se prerušili u odbojkaše, ponijeli su čak i lopte, no nešto ih je ipak odalo


Mia Peretić
23.09.2019.09:10
Migranti se prerušili u odbojkaše, ponijeli su čak i lopte, no nešto ih je ipak odalo
Screenshot / Twitter

sažeto

U nastojanju da im ova varka prođe, Sirijci su otišli korak dalje i odjenuli identične dresove, nosili iste sportske torbe, a za svaki slučaj ponijeli su i dvije odbojkaške lopte


Mia Peretić
23.09.2019.09:10

Deset sirijskih migranata prerušenih u odbojkašku momčad uhićeno je na atenskom aerodromu zbog putovanja s ilegalno stečenim putovnicama, priopćila je grčka policija. 

Migranti su u Grčku ušli bez legalnih dokumenata, a u zračnu luku su stigli s nadom da će im pretvaranje da su sportaši pomoći da lakše prođu kontrole.

U nastojanju da im ova varka prođe, Sirijci su otišli korak dalje i odjenuli identične dresove, nosili iste sportske torbe, a za svaki slučaj ponijeli su i dvije odbojkaške lopte. 

Granična policija utvrdila je da su njihove putovnice ilegalno izrađene, te su skupinu migranata uhitili. Nakon ispitivanja se pokazalo da zapravo i nisu odbojkaši.

Migranti koji ulaze i izlaze iz Grčke često nastoje dospjeti u druge zemlje EU. Kako zadnje službene brojke kažu, u kampovima na otocima Lesbos, Chios i Samos trenutno se nalazi 26 tisuća tražitelja azila, s obzirom da su grčki otoci jedno od prvih odredišta migranta. 

Mediji često izvještavaju o stravičnim uvjetima koji vladaju u izbjegličkim kampovima na grčkim otocima: škorpioni koji ubadaju djecu, zmije i štakori samo se množe, stotine ljudi prisiljeno je koristiti samo jedan tuš, a nestašice hrane već postaju standardne. Grčka je već prestigla Italiju i Španjolsku kao glavno odredište ilegalnih imigracija. Stella Nanou, glasnogovornica UN-ove agencije za izbjeglice smatra kako grčke vlasti trebaju dugoročan plan, uz pomoć EU, kako bi definirali način na koji će smjestiti tražitelje azila i izbjeglice.

policija

migranti

Grčka

putovnice

ilegalni dokumenti

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter