ODVJETNIK O UBOJICI RODITELJA

'Meni osobno je Tin djelovao kao normalan momak'


Sandra Pudja
28.03.2017.15:15
'Meni osobno je Tin djelovao kao normalan momak'
Facebook

sažeto

Tin Šunjerga je osumnjičen da je upucao majku i oca. Danas je bio na sudu, a odvjetnik je rekao da je aktivno iznosio svoju obranu


Sandra Pudja
28.03.2017.15:15

Tin Šunjerga doveden je policijskim kombijem danas oko 10.45 na Županijski sud u Šibeniku. Čekajući na ulaz kod istražnog suca bio je u lisicama u policijskoj pratnji. Bio je u društvu odvjetnika. Tin je osumnjičen da je upucao majku i oca.

Njegov odvjetnik Frano Baica rekao je da je pričao sa svojim klijentom, koji mu djeluje kao "sasvim normalan momak".

"Od strane suda, imenovan sam danas po službenoj dužnosti branjenikom tog mladića, a kao što znate, istraga je tajna, pogotovo iz razloga što se vodi prema mlađem punoljetniku, mladiću koji je tek prije par mjeseci napunio 19 godina. On je danas bio na ispitivanju kod državnog odvjetnika što je prva radnja u postupku i tamo je davao aktivnu obranu te iznosio sve što se dogodilo. Meni je osobno djelovao kao normalan momak koji je u svojoj obrani iskazao određeni stav što se dogodilo, a detalje jasno ne mogu iznositi iz već spomenutih razloga", kazao je odvjetnik Baica za Šibenik.in.

Frane Baica nam je rekao da Šunjerga danas nije tražio od njega ništa, da eventualno kontaktira nekoga za njega, bilo da je riječ o rodbini ili nekom trećem, niti je tražio da donese novu odjeću ili bilo kakvu drugu pomoć.

"Tijekom dana, opet ću ga vidjeti kod suca pa možda budemo imali više vremena za takve stvari, a sigurno ću ga posjetiti u pritvoru", rekao im je Biaca.

Unatoč njegovom statusu mlađeg punoljetnika, na njega se primjenjuje isti zakon i ista mogućnost kazne. Tako bi minimalna kazna bila 5, a maksimalna 40 godina, no zbog dva ubojstva može ga se osuditi i na produljenu kaznu u trajanju do 50 godina.

crna kronika

Šibenik

Tin Šunjerga

Čista Velika

Frano Baica

ubojstvo u Čistoj Velikoj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter