sve gore i gore

Meksička mafija sve moćnija, razoružali su 11 policajaca, uperili im lovačku pušku u glavu te ih oteli


100posto
06.04.2019.16:00
Meksička mafija sve moćnija, razoružali su 11 policajaca, uperili im lovačku pušku u glavu te ih oteli
Reuters

sažeto

Policajci su sljedeći dan pronađeni na autoputu. Nisu bili povrijeđeni ali su iz predostrožnosti odvedeni u bolnicu


100posto
06.04.2019.16:00

Agenti meksičke državne državne policije koji su ovih dana patrolirali po gradu Juanu Galindu u državi Puebla ostali su zarobljeni nakon pucnjave s kriminalnom grupom, koja ih je  u jednom trenutku počela loviti po gradu. Situacija je u jednom trenutku u potpunosti izmakla kontroli, došlo je do pucnjave, a banda je u jednom trenutku primorala policajce da se predaju, uzela im oružje i prisilila ih da kleknu uperivši im lovačku pušku u glave. 

Oteli 11 policajaca

iStock

Nakon toga su oteli jedinicu od 11 policajaca i to nasred ulice u centralnom Meksiku. 

Kako mediji pišu policijaci su završili operaciju koja je spriječila lokalnu bandu koja je nezakonito prisluškivala rafineriju nafte na sjeveru države. 

Obogatili se na krađi nafte

Meksička vlada je uključena u bitku koja se vodi protiv kriminalnih organizacija, koje su se tijekom proteklih godina obogatile na krađi nafte, a to je dovelo do otvorenog rata između kartela, ostavljajući za sobom na desetine mrtvih razbojnika ali i nevinih žrtava.

Policajci su potom pronađeni sljedeći dan na autoputu, Nisu bili povrijeđeni ali su iz predostrožnosti odvedeni u bolnicu.

Meksiko već dugi niz godina ima probleme s narko kartelima, koji kontroliraju veliki dio države. Također trgovina drogama u Meksiku je krajnje unosan posao. Tamošnja narkomafija ima ogroman utjecaj na cijeli državni aparat, a u posljednje vrijeme se spominju i njezine odlične veze s Katoličkom crkvom.

policija

Meksiko

bande

newsletter

Prijavite se na Newsletter