VELIKI PREOKRET U SLUČAJU NASILNOG ŽUPANA

Mara Tomašević na sudu povukla sve optužbe protiv supruga Alojza Tomaševića


100posto
11.01.2018.11:45
Mara Tomašević na sudu povukla sve optužbe protiv supruga Alojza Tomaševića
Screenshot/RTL/Arhiva/Cropix

sažeto

Ipak, sutkinja Madunić je pojasnila da postupak ide dalje jer se radi, o kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti


100posto
11.01.2018.11:45

Mara Tomašević, supruga požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, odustala je od svih optužbi protiv njega. Potvrdila je tu informaciju Novoj TV zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić.

Kako je još navela, gospođa Tomašević, koja je svojeg supruga optužila za obiteljsko nasilje, došla je na sud u prijepodnevnim satima i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon.

Ipak, sutkinja Madunić je pojasnila da postupak ide dalje jer se radi, o kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Inače, Alojz Tomašević jednoglasnom je odlukom Visokog suda časti HDZ-a danas izbačen iz stranke nakon što on objavio da će sam izaći iz HDZ-a, ali da neće dati ostavku na mjesto župana.

Podsjetimo, početkom ove godine požeško Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Tomaševića u kojoj je navedeno da je "od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu."

Župan je zaradio kaznenu prijavu i bila mu je izrečena mjera zabrane približavanja supruzi. Unatoč tome ostali su živjeti u istoj kući.

Napomenimo i to kako smo kontaktirali Maru Tomašević, ali njezin mobitel je već neko vrijeme isključen.

Sud

obiteljsko nasilje

Alojz Tomašević

Požega

optužbe

Mara tomašević

newsletter

Prijavite se na Newsletter