Suđenje najkrvoločnijem ubojici

Mamio ih u svoj policijski auto, silovao ih i ubio, bivši plavac odgovoran za smrt preko 80 žena


HINA
10.01.2018.17:35
Mamio ih u svoj policijski auto, silovao ih i ubio, bivši plavac odgovoran za smrt preko 80 žena
Reuters

sažeto

Mihail Popkov je čak sudjelovao u istragama nekih svojih zločina i odvraćao kolege s tragova


HINA
10.01.2018.17:35

Rusko pravosuđe pokrenulo je novo suđenje bivšem policajcu optuženom da je silovao i ukupno ubio više od 80 žena koje je smatrao nemoralnima i on bi mogao postati najkrvoločniji serijski u novijoj povijesti te zemlje.

Mihail Popkov (53) se pojavio na prvom zatvorenom saslušanju na sudu Irkutska, u Sibiru, zbog ubojstava 59 žena između 1992. i 2010.

On već izdržava doživotnu zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubojstava 22 žena koje je namamio u svoj policijski automobil.

Novinari su ga prozvali "manijakom iz Arganska" prema gradu u kojem je počinio zločine. Popkov je bio policajac do 1998. Ubijao je svoje žrtve, prostitutke ali i žene između 16 i 40 godina sjekirom ili čekičem, kao što je sam ispričao u prosincu za rusku informativnu internet stranicu Meduza.

Youtube screenshot

Ostavljao je žrtve u šumi, grobljima, uz ceste. Samo su dvije žene uspjele preživjeti njegove napade, ali uz teške ozljede. Ta ubojstva su izazivala paniku u regiji, a tisak je optuživao istražitelje da su nemoći pred tim "vukodlakom".

Više od 900 svjedoka je ispitano i stručnjaci sudske medicine su obavili više od 200 analiza na tijelima žrtava, naveo je rusko istražno povjerenstvo.

Popkov je čak sudjelovao u istragama nekih svojih zločina i odvraćao kolege s tragova, rekli su njegovi kolege novinarima. Konačno je uhićen 2012. u Vladivostoku na ruskom krajnjem istoku, a pronađen je zahvaljujući DNK analizama.

Ukupan broj njegovih žrtava mogao bi se popeti na 81. Time bi on postao najgori ruski serijski ubojica svih vremena, ispred Andreja Čikatila, pogubljenog 1994. zbog ubojstava 53 adolescenata i djece i moskovskog serijskog ubojice Aleksandra Pičuškina koji izdržava doživotni zatvor zbog ubojstava 48 osoba.

Rusija

suđenje

serijski ubojica

Mihail Popkov

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter