Podla shema narko mafije

Mamili djecu političara, drogirali ih i snimali, a potom ih snimkama ucjenjivali u zamjenu za političku zaštitu


Mia Mitrović
25.07.2019.10:00
Mamili djecu političara, drogirali ih i snimali, a potom ih snimkama ucjenjivali u zamjenu za političku zaštitu
Profimedia

sažeto

Beogradski dileri djecu utjecajnih Srba u svijet narkomanije uvukli su po tradicionalnoj shemi


Mia Mitrović
25.07.2019.10:00

Beogradski kriminalci imaju nov način zarade. Počeli su naime navlačiti na drogu sinove i kćeri moćnih političara i gospodarstvenika u Srbiji i potom ih ucjenjivati što pišu srpski mediji. U zamci kriminala, ucjene i trgovine drogom trenutno su dva ugledna srpska političara čija imena nisu objavljena.

Ucjenjivali kompromitirajućim fotografijama

Njihovu su djecu kriminalci uvukli u svijet droge, a zatim njihove roditelje ucjenjivali kompromitirajućim fotografijama. Tako je dio beogradske narko mafije pokušao osigurati prevlast na tržištu i političku zaštitu, kao i sprečavanje hapšenja pripadnika njihove kriminalne grupe.

Političari koje su ucjenjivali i koji su nekoć bili visokopozicionirani podlegli su ucjenama pa su zlorabili svoj položaj kako bi pokrivali dilere i omogućavali im da peru novac zarađen prodajom droge i ostalim kriminalnim radnjama.

iStock

Na meti i djeca policajaca, liječnika, sudaca

Njihovu su djecu po tradicionalnoj shemi uvukli u svijet narkomanije. Najprije bi ih snimili u noćnim klubovima u kojma se zabavljaju, a potom im se polako približavali, ubacivali u njihovo društvo. Kada bi stekli njihovo povjerenje, nudili su im narkotike, najprije besplatno.

Djecu su potom snimali kako puše marihuanu, gutaju tablete i šmrču kokain, no i u raznim drugim kompromitirajućim situacijama. Potom su ih ucjenjivali fotografijama i snimkama te porukama iz kojih je vidljivo da im djeca pokušavaju nabaviti narkotike. U zamjenu za šutanje, političari su pristali na ucjene. jedan od tih političara na sceni je dulje od 15 godina.

Sinovi i kćeri političara nisu jedina meta ove kriminalne skupine. Isto su činili s djecom policajaca, sudaca, poslovnjaka i liječnika od kojih su kriminalci također ucjenom pokušali iznuditi različite usluge.

droga

Beograd

kriminal

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter