FOTO: TRENUTAK STRAVE TERORISTIČKOG NAPADA

Mama fotkala sina, a u pozadini gori toranj WTC-a tik nakon uleta aviona: 'Nažalost, ovo nije fotošop i jako je stvarno'


Mia Peretić
09.03.2018.09:00
Mama fotkala sina, a u pozadini gori toranj WTC-a tik nakon uleta aviona: 'Nažalost, ovo nije fotošop i jako je stvarno'
Reuters

sažeto

Korisnik Reddita objavio je do sad neviđenu fotografiju napada na 'Blizance' 2001. godine


Mia Peretić
09.03.2018.09:00

11. rujna 2001. godine dva su aviona, u razmaku od 17 minuta, uletjela u tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku, nakon čega su se oba srušila. Za sobom su u smrt povukla tri tisuće ljudi. Ovaj je teroristički čin zabilježen kao najsmrtonosniji napad na američkom tlu. Tijekom godina u javnosti su se pojavile razne fotografije ove katastrofe, a među njima je bilo i dosta uradaka nastalih u Photoshopu. 

Razumljivo je, stoga, da je svaka nova slika rušenja popularnih 'Blizanaca' izazivala nevjericu i skepsu. 

Jedan je korisnik Reddita objavio fotografiju malog dječaka, a u pozadini se može vidjeti kako iz jednog od tornjeva 'Blizanaca' suklja gust dim. Slika je očito snimljena tik poslije napada jer se vidi kako ljudi i dalje bezbrižno šeću, očito nesvjesni tragedije koja se dogodila.

"Zovem se Austin Sansone i živim u četvrti Tribeca (jednom od naselja na Manhattanu), a ovo je moje slika od 11. rujna 2001. Imao sam četiri godine kada je fotografija nastala. Za sve vas koji sumnjate da je slika fotošopirana, obećajem vam da je, nažalost, jako stvarna", napisao je mladić s Reddita. 

Kako kaže, tog ga je jutra slikala njegova majka, potpuno nesvjesna da je uspjela uhvatiti rijedak prizor nekoliko trenutaka nakon udara aviona u prvi toranj. 

teroristički napad

WTC

11.rujna 2001.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter