GNJUSAN ZLOČIN ZGROZIO PODRAVINU

Maloljetnik i njegov brat prebili staricu (91), prijetili joj nožem, svijetlili mobitelom u oči i zatim uzeli posljednjih 300 kuna


Juraj Filipović
03.11.2017.18:25
Maloljetnik i njegov brat prebili staricu (91), prijetili joj nožem, svijetlili mobitelom u oči i zatim uzeli posljednjih 300 kuna
Darko Imbriša/Podravski.hr

sažeto

Baka Elizabeta ističe da se razbojnicima nije previše opirala jer su je mogli i ubiti


Juraj Filipović
03.11.2017.18:25

Ljetos su dvojica braće, 18-godišnjak i 16-godišnjak, u noći banula u kuću Elizabete Riljko (91) iz Kozarevca kod Đurđevca, pretukli nemoćnu staricu i pod prijetnjom nožem ukrali joj 300 kuna.

Darko Imbriša/Podravski.hr

Već sljedećeg dana uhićeni su i kazneno prijavljeni. Protiv starijeg napadača varaždinski su tužitelji u utorak na Županijskom sudu podignuli optužnicu, a njegovu mlađem bratu prijeti smještaj u "popravnom domu".

"Okrivljenika se optužnicom tereti da je zajedno sa svojim maloljetnim bratom provalio u kuću 91-godišnje oštećenice i u spavaćoj sobi udarao je rukama po glavi i tijelu te joj mobitelom svijetlio u oči", priopćili su tužitelji nedavno nakon podizanja optužnice, saznaje Podravski.hr.

Detalji iz optužnice

Još su i objasnili kako je maloljetnik starici prijetio kuhinjskim nožem i vičući na nju joj naredio da mu preda novac, a kako je riječ o 16-godišnjaku vodit će se odvojeni postupak na Županijskom sudu u Varaždinu.

Sirota starica u gluho doba noći prvo se pokušala oduprijeti balavim razbojnicima koji su je trgnuli iz sna. No, u strahu za život i nakon teških prijetnji i batina, na kraju im je predala sav novac koji je imala kod sebe. Iako se radilo o tek 300 kuna, bilo je to sve što je bakica imala.

"Lopovi su razbili staklo na ulaznim vratima i to me probudilo. Odmah sam se digla iz kreveta, a oni su me počeli tući po rukama. Pokušala sam im pobjeći, ali me jedan od njih primio, a drugi mi je mahao nožem ispred lica", ispričala je potresena Elizabeta Riljko, za Podravski.hr.

Lica su razbojnici prekrili maramama pa ih baka Elizabeta nije mogla prepoznati. Kad im je dala novac, razbojnicu su pobjegli, a sirota starica ostala je dovoljno pribrana da pozove policiju.

Baka Elizabeta ističe da se razbojnicima nije previše opirala jer su je mogli i ubiti.

Drugi put žrtva zločina

Valja napomenuti da je Elizabeta Riljko samo osam mjeseci prije ovog gnjusnog napada već bila žrtva zločina, odnosno drske krađe.

Naime, dvije su joj žene na prijevaru ukrale svu ušteđevinu koju je imala, a radilo se od 65.000 kuna. 

Prevarantice su baku najušile kao laku metu, pa su prvo s njom obavile telefonski razgovor, pa su se pojavile na kućnom pragu i predstavile kao bankarice koje provjeravaju lažne novčanice. Gospođa ih je pustila u svoj dom, a one su naprasno ukrale svu gotovinu i odšetale s lica mjesta. Uhićene su, ali novac baki Elizabeti nikad nije vraćen jer su ga u međuvremenu potrošile.

krađa

baka

Podravina

Đurđevac

braća

maloljetnik

300kuna

Elizabeta Riljko

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter