VIDEO: ZASTRAŠUJUĆI I SRAMOTNI PRIZORI

Maloljetnički obračun u centru Splita: Djevojke se do krvi tukle, masa snimala, a policija nije ništa čula!


Juraj Filipović
30.01.2018.09:50
Maloljetnički obračun u centru Splita: Djevojke se do krvi tukle, masa snimala, a policija nije ništa čula!
Screenshot/YouTube

sažeto

'Mislio sam na prvu da Torcida sprema neki performans, ali kad sam izašao na balkon vidio sam da su to djeca. To je bila ogromna buka, bilo me strah za automobil', rekao nam je očevidac


Juraj Filipović
30.01.2018.09:50

U ponedjeljak se u Splitu, u Ličkoj ulici, dogodio zastrašujući incident. Nekoliko stotina učenika prisustvovalo je unaprijed dogovorenom obračunu između dvije djevojke iz obližnje srednje škole. One su se divljački tukle do krvi, a ostali su navijali, snimali, huškali ili pak mirno promatrali.

Na snimci koju portal 100posto ima u posjedu vidljivo je kako se dvije djevojke, najvjerojatnije maloljetne, žestoko vrijeđaju, a zatim jedna napada drugu, baca je na pod te udara nemilosrdno šakama i nogama na oduševljenje mase koja je uglavnom mobitelima snimala tučnjavu.

Djevojka koja je pretrpjela udarce, jedva se ustala s poda, vidno ošamućena i u stanju šoka.

Uslijed obračuna, oštećeni su i parkirani automobili po kojima su se dječaci i djevojčice penjali ne bi li bolje vidjeli kako im se kolegice fizički razračunavaju.

Kako saznajemo od očevica iz obližnje zgrade situacija je bila stravična.

"Mislio sam na prvu da Torcida sprema neki performans, ali kad sam izašao na balkon vidio sam da su to djeca. To je bila ogromna buka, bilo me strah za automobil kojeg na sreću nisu oštetili. Ja sam isto kao dječak išao u školu i bio živahan, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Zamislite da vaše dijete netko tuče do krvi, a stotine njih samo snimaju i onda to šire Facebookom?!", kazao je za 100posto 36-godišnji Antun.

Isto tako, valja spomenuti da se sve dogodilo u neposrednoj blizini splitske Policijske uprave. Policijsko sjedište je od mjesta incidenta udaljeno otprilike 50 metara, no iz policije nam kažu kako ništa nisu čuli. Dodali su da su nekoliko sati prije obračuna dobili dojavu da se tučnjava sprema baš u Ličkoj ulici, ali kada su njihovi službenici tamo došli nisu zatekli nikoga.

"Došli smo u posjed snimki, sada nastojimo utvrditi identitete sudionika u tučnjavi. Dakle, ništa ne možemo reći osim da provodimo kriminalističku istragu", kazala nam je glasnogovornica splitske policije.

Split

nasilje

tučnjava

djevojke

maloljetnički obračun

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter