Počeli curiti šokantni detalji

Majka ubijene Kristine na sudu potvrdila da je uzela 10.000 eura od roditelja ubojice da potpiše suglasnost o najblažoj kazni


100posto
01.02.2018.14:10
Majka ubijene Kristine na sudu potvrdila da je uzela 10.000 eura od roditelja ubojice da potpiše suglasnost o najblažoj kazni
željko Puhovski / CROPIX

sažeto

Sutkinja je Vesni Krupljan predočila potpisanu izjavu  da je suglasna da se Davidu Komšiću izrekne 10 godina zatvora


100posto
01.02.2018.14:10

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je započelo suđenje Davidu Komšiću koji je prošle godine s 88 uboda nožem usmrtio bivšu djevojku Kristinu Krupljan. Na sudu su pročitani iskazi Kristininih prijateljica, Davidovih prijatelja, njegovog rođaka i roditelja nekih njegovih prijatelja, a nakon toga svjedočila je i Kristinina majka, piše Jutarnji list.

Sadašnji zastupnik obitelji oštećene, odvjetnik Krešimir Škarica, pred kraj njenog svjedočenja upitao je Vesnu Krupljan 'Jeste li Vi u mom uredu preuzeli 10.000 eura?' na što je ona potvrdno odgovorila. Nakon toga David Komšić zatražio je stanku da bi porazgovarao sa svojim odvjetnikom Veljkom Miljevićem, a nakon toga odvjetnik Miljević rekao je nakraju iskaza Vesne Krupljan da roditelji Davida Komšića nisu kontaktirali Vesnu Krupljan, ali da će o tome sutra čuti više od njegovih roditelja.

Sutkinja Mazalin predočila je Vesni Krupljan izjavu kod javnog bilježnika da nema imovinsko pravni zahtjev i da je suglasna da se Davidu Komšiću izrekne 10 godina zatvora.

"To je sve pripremio moj bivši odvjetnik Boro Radić koji nas je, da oprostite zajebao, i zato sam uzela novog odvjetnika. Mi smo mislili da potpisujemo samo za novce, ja dobijem 100.000 kuna, moj bivši suprug 50.000 kuna, a Boro Radić je sebi uzeo 100.000 kuna. Boro Radić je od Komšićevog oca uzeo 32.000 eura. Rekao mi je da to brzo potpišemo kod bilježnika da se ne sretnemo s Ivom i Oliverom Komšić. Neki dan je mom odvjetniku donio 10.000 eura za mene, a za sebe je uzeo 25.000 kuna. Prije dva tjedna sam srela Ivu Komšića u pošti i on mi je dao kopiju potvrde ovjerenu kod javnog bilježnika u Palmotićevoj na kojoj piše da je dao odvjetniku Radiću 32.000 eura", izjavila je Krupljan.

Vesna Krupljan rekla je da ima potvrdu koju joj je kopirao Ivo Komšić te je nadodala kako joj odvjetnik Radić nije dao da išta pročita u vezi kazne, ali nije porekla da je takvu izjavu potpisala i donijela kući.

Tijekom suđenja predsjednica vijeća u jednom se trenutku okrenula se prema Komšiću te ga opomenula zbog ponašanja upitavši ga: "Komšiću, jel to vi zijevate?". On je na to potvrdno dogovorio, a sutkinja ga je upozorila da se pristojno ponaša, piše Jutarnji list.

ubojstvo

suđenje

komšić

newsletter

Prijavite se na Newsletter