video: mama je uvijek mama

Majka najpoznatijeg narkobosa ima samo jedan zahtjev te je odlučila moliti i američku vladu i meksičkog predsjednika za pomoć


100posto
24.02.2019.08:00
Majka najpoznatijeg narkobosa ima samo jedan zahtjev te je odlučila moliti i američku vladu i meksičkog predsjednika za pomoć
Reuters

sažeto

'Jako mi nedostaje i želim ga vidjeti', izjavila je


100posto
24.02.2019.08:00

Majka narkobosa El Chapa traži pomoć od vlade SAD i predsjednika Meksika sve u želji kako bi ponovno vidjela svog sina. Devedesetogodišnja María Consuelo Loera Pérez nada se da će njezin sin biti vraćen u domovinu te da će kaznu služiti u meksičkom zatvoru.

Nakon što je El Chapo proglašen krivim po svih 10 točaka optužnice čeka se izricanje presude 25. lipnja, a veliki broj ljudi vjeruje da će biti osuđen na doživotni zatvor.

Traži sinovljev premještaj

"Jako mi nedostaje i želim ga vidjeti", izjavila je majka, dodajući da traži da joj dopuste da ga vidi te da ga premjeste u Meksiko. Loera se raduje što će upoznati novog predsjednika Meksika ndres Manuel Lopez Obrador kako bi se raspitala o mogućnostima da se njen sin vrati u Meksiko.

Bivši vođa kartela Sinaloa dva puta je bježao iz meksičkog zavora, a SAD-u je izručen 2017. godine. Meksički predsjednik posjetio je La Tunu, stari El Chapov teren i sreo se s mještanima koji su tražili da žive u miru te su spremni ojačati svoju predanost gradu koji je imao koristi od najpoznatijeg dilera droge na svijetu.

I drugi ga žele vidjeti

Uz Loeru još jedna članica obitelji javno je podnijela peticiju američkom pravosudnom sustavu pa čak i predsjedniku Donaldu Trumpu, kako bi mogla da posjeti El Chapa. Rosa Isela Guzman je također tražila da posjeti oca, a tu su i njene sedmogodišnje sestre, blizankinje.

El Chapova majka je teško pokretna, jedva hoda tako da kako je istakla trebat će joj osoba od povjerenja, član obitelji koji će ići s njome u posjet sinu.

zatvor

majka

El Chapo

newsletter

Prijavite se na Newsletter