video: i ovaj cirkus mi plaćamo

Ma koliko bio isprovociran premijer se ne može ponašati kao balkanski nasilnik koji nepravdu želi riješiti šakama


100posto
17.01.2019.09:40
Ma koliko bio isprovociran premijer se ne može ponašati kao balkanski nasilnik koji nepravdu želi riješiti šakama
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Ma što mislili i provokaciji i  Grmojinim optužbama, premijer ovakvo nešto nije smio napraviti, on nema pravo nasrtati na zastupnike kada mu se nešto što izgovore učini nedopustivim


100posto
17.01.2019.09:40

Nakon jučerašnjeg divljanja ministra obrane Damira Krstičevića u Saboru, mislili smo da smo sve vidjeli. Ratnik i vojnik kako on sebe prvenstveno naziva, pokazao je da se ne zna nositi s provokacijama, što za jednog ministra obrane i nije dobra stvar, jer Krstičević je pokazao da je "brz na okidaču" što možda za tu funkciju i nije dobra stvar. No, uzavrela situacija u saborskim klupama jučer je još dodatno zaključala.

Uglađeni i uvijek diplomatski govorljiv premijer Andrej Plenković po prvi puta u javnosti je pokazao svoje drugačije lice. Ok, bio je verbalno isprovociran, ali to i dalje nije i ne može biti opravdanje. Naime, Plenković je fizički krenuo na Mostovog zastupnika Nikolu Grmoju nakon polemike u kojoj ga je mostovac optužio da radi za interese Srbije.

Loše podnose provokacije

To nije način kako bi se jedan premijer trebao ponašati u Saboru, ma što mu netko od zastupnika rekao. O cijeloj situaciji u Saboru prvi je javnost izvjestio Bojan Glavašević koji je na Twitteru napisao da je skoro došlo do fizičkog obranu.

Nakon toga se pojavila i fotografija na kojoj se vidi kako između Plenkovića i Grmoje stoji više zastupnika, ali i saborska straža. Nakon toga se oglasio se i Grmoja koji je ispričao da je Plenković fizički krenuo prema njemu u trenutku kada je na provokaciju jednog od HDZ-ovaca koji je Grmojinu stranačku kolegicu Ines Strenju pitao što se ona javlja i što je ona napravila za Hrvatsku podviknuo da je ona bila na ratištu od za razliku od njega i anemičnog. Oglasio se i Plenković koji je tvrdio da je on Grmoju išao samo nešto pitati u vezi optužbi da radi za interese Srbije. 

Nisu bila dva, tri koraka

"Išao sam ga pitati na koga je mislio za veleizdaju, ali je čovjek izašao iz sabornice.", izjavio je Plenković, a iz Vlade su poručili da je Plenković napravio "dva do tri koraka", ali snimke pokazuju bitno drugačiju situaciju. 

Ma što mislili i provokaciju, Grmojinim optužbama, premijer ovakvo nešto nije smio napraviti, on nema pravo nasrtati na zastupnike kada mu se nešto što izgovore učini nedopustivim. 

Plenković

Grmoja

Saborski poslovnik

newsletter

Prijavite se na Newsletter