dramatičan apel aktivista

'Ljudi, ne ubijajte komarce, to je okrutno. Time činite pokolj nad majkama koje vašom krvlju hrane svoju dječicu!'


Mia Mitrović
04.08.2019.12:20
'Ljudi, ne ubijajte komarce, to je okrutno. Time činite pokolj nad majkama koje vašom krvlju hrane svoju dječicu!'
Damir Glibusic / CROPIX

sažeto

Aymeric Caron, francuski TV voditelj i aktivist za zaštitu životinja u petak je poručio da ne bismo trebali ubijati komarce, već ih pustiti da se hrane našom krvlju.


Mia Mitrović
04.08.2019.12:20

I najomraženija životinjska vrsta na svijetu tako je dobila svog advokata. Francuski voditelj i aktiviist za prava životinja Aymeric Caron objasnio je da se komarci, odnosno njihove ženke, komarice, piju našu krv jer tako dolaze do potrebnih proteina kojima hrane svoje potomstvo - bebe komarce.

Iznimka su komarci u Africi

I ženke komarca, kaže on, su također majke, a kada ih ubijemo, ostavljamo izgladnjelu siročad komaraca te ih zbog toga ne bismo trebali ometati u procesu, piše britanski Independent.

"Ubojice komaraca lišavaju života majke koje pokušavaju skrbiti o svojoj dječici", poručio je Caron koji sebe smatra antispecistom. To je naziov za aktiviste za zaštitu životinja koji smatraju da bi se sve vrste na planetu trebale tretirati jednako.

To se odnosi i na komarce, uz jednu iznimku, a to su afrički komarci koje je potrebno ubijati jer prenose malariju.

Drugi aktivisti ga osuđuju 

U videu koji je objavio na društvenim mrežama kaže da bi ubod komarca ljudi trebali promatrati kao 'donaciju u krvi jednom kukcu koji njome hrani djecu. Oko toga se ne bi trebala stvarati ovakva drama'.

Vlado Kos / CROPIX

Umjesto da ih se ubija, savjetuje ljudima da radije koriste repelente i to prirodne poput ulja lavande ili češnjaka te da se redovno peru i ne koriste repelente.

Britanski aktivisti za zaštitu životinja osudili su njegov istup i nazvali ga pretjeranim, prenosi Independent.

komarci

aktivizam

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter