Foto: Zavirite u novu igračku za bogate

Leti brzinom zvuka, ali putnici mogu tiho ćaksati. Novi privatni mlažnjak osvojit će svakog tajkuna na svijetu


100posto
02.07.2019.20:00
Leti brzinom zvuka, ali putnici mogu tiho ćaksati. Novi privatni mlažnjak osvojit će svakog tajkuna na svijetu
Gulfstreamnews.com

sažeto

Omiljeni brend naftnih tajkuna i arapskih megabogataša upravo je na tržište izbacio novu verziju svog privatnog mlažnjaka


100posto
02.07.2019.20:00

Čuli ste za novi cool bar u Bombaju, evo sada ćete moći skoknuti do njega sa stilom, kada za nekih 58 milijuna dolara kupite svoj novi supersonični privatni mlažnjak.

Najnoviji dragulj tvrtke Gulfstream naziva - G600 dobio je odobrenje za upotrebu Američkih federalnih avijacijskih vlasti.

Leti brzinom mach 0,9 raskošna letjelica može povesti do 19 putnika i prevesti ih na udaljenost od 6500 nautičkih milja prije ponovnog 'tankanja' goriva. To je udaljenost, primjerice, između Londona i Tokija.

Gulfstreamnews.com

Facebook

Privatni mlažnjak G600, je najnovija igračka Gulfstream Aerospacea, brenda koji je ionako omiljen među svjetskim naftaškim tajkunima, saudijskim bogatašima i ostalim pripadnicima super bogatih.

Svjež kisik osigurav ada nema jet-lega

Letjelica je dugačka 29 metara, a raspon krila joj je gotovo jednak dužini. Ima zrcalnu pregradu na sredini kako bi reflektirao što više svjetla, a široki prozori nude panoramski pogled na nebo.

Ako ste pripadnik jet-seta ne morate patiti od jet-lega, zato je ova letjelica dizajnirana da umanji tu boljku, osiguravajući da se putnici osjećaju svježe kada dođu na destinaciju.

Gulfstreamnews.com

Facebook

Gulfstreamnews.com

Na regularnim, komercijalnim letovima, koncentracija kisika u kabini opada pri velikim visinama, što doprinosi osjećaju jet-lega. Toga u ovom superluksuznom avionu, naravno, nema. Tlak u kabini i na visini od 15.500 metara jednak je onome na 1500 metara, a svjež zrak cirkulira kroz kabinu svake dvije minute, kako bi putnici bili što odmorniji.

"Kabina je tako tiha da putnici mogu razgovarati normalnim glasom čak i kad se leti brzinom zvuka", piše na stranicama Gulfstreama.

Takav luksuzni avion, svaki kupac može i personalizirati iznutra, odnosno ima na izbor više rješenja uređenja interijera. Od biranja podova između bambusovog poda ili luksuznih, ručno tkanih sagova, kako u kabini, tako i u toaletu letjelice. Vlasnici mogu izabrati žele li galeriju bliže prednjem ili stražnjem kraju letjelice, a mogu odabrati i dodatan tuš u za to određenom dijelu aviona.

privatni avion

jet set

Gulfstream

newsletter

Prijavite se na Newsletter