Konji, Kočije i ministar kauboj

Kuščević pokušava biti komičan, neka mu netko kaže da mu ne ide: evo kako je komentirao nabavku skupocjenih vozila


Vid Barić
08.02.2018.13:10
Kuščević pokušava biti komičan, neka mu netko kaže da mu ne ide: evo kako je komentirao nabavku skupocjenih vozila
Tomislav Kristo / CROPIX

sažeto

Ministar uprave Lovro Kuščević je pokušajem humora probao opravdati nabavku skupocjenih vozila za MUP i MORH. Bolje bi mu bilo da je šutio


Vid Barić
08.02.2018.13:10

MUP i MORH raspisali su novi natječaj za nabavu 62 osobna vozila koji je vrijedan više od 30 milijuna kuna. I tako dok u Hrvatskoj ne postoji novac za svu bolesnu djecu, pa i onu medijski eksponiranu, među traženim automobilima za političare je i 10 limuzina za VIP osobe. Moraju biti snage minimalno 280 konja, a cijena im se kreće od 820 tisuća do preko milijun kuna, donosi N1.

Vozila trebaju biti crne metalik boje, s pogonom na sva četiri kotača, sa zatamnjenim stražnjim bočnim staklima i stražnjim vjetrobranskim staklom, zakrivenima još dodatno rolo zavjesicama, opremljenima s pretincima za hlađenje u stražnjem putničkom dijelu... Uglavnom - teški luksuz.

Kuščević se zaj***** oko konja i kočija, dok narod gladuje

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je novinarima tu vijest uoči sjednice Vlade, i to nekakvim pokušajem "humora" koji bi, valjda, trebao opravdati nabavku novih skupocjenih vozila za dezorijentiranu političku elitu.

Nije nam smješno, ministre.

"Moje ministarstvo ima tri, četiri automobila, svi su stariji od deset godina i imaju više od 250.000 prijeđenih kilometara. Ja sam predlagao da se nabave konji i kočije, međutim ipak se nabavljaju automobili", rekao je Kuščević novinarima.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je bio suzdržaniji te nas je poštedio humorističkih eskapada:

"Ne znam, pitajte to druge ljude. Meni ne treba, imam Audija strog 10-ak godina, prešao je 500.000 km i još me dobro služi," komentirao je nabavku limuzina ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Lovro Kuščević

vozila

limuzine

ima se

može se

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter