netko ga sabotira

Kuščević: 'Napadaju me lijevi aktivisti. Računaju da sam na samrti pa kao lešinari otvaraju svoje kljunove'


Mia Peretić
07.07.2019.14:30
Kuščević: 'Napadaju me lijevi aktivisti. Računaju da sam na samrti pa kao lešinari otvaraju svoje kljunove'
Neja Markicevic / CROPIX

sažeto

Lovro Kuščević u posljednje je vrijeme vrlo aktivan na Facebooku gdje redovno objavljuje svoju obranu 


Mia Peretić
07.07.2019.14:30

HDZ-ovog ministra uprave Lovru Kuščevića u jeku afera brane kolege iz njegovih redova, no brani se i on sam. U posljednje vrijeme to učestalo čini na Facebooku na kojem se posljednja objava tiče ljudi koji, kako smatra ministar, stoje u pozadini napada koje doživljava proteklih dana. 

'Računaju da sam na samrti pa kao lešinari otvaraju svoje kljunove'

Tako se u najnovijoj objavi osvrnuo na, kako piše, lijeve aktiviste i, parafrazirat ćemo, 'Soroševe plaćenike', kojima, smatra Kuščević, on smeta.

"U današnjem izdanju Jutarnjeg lista napokon je krenulo razotkrivanje onih kojima smetam. Računaju da sam na samrti pa kao lešinari otvaraju svoje kljunove. Danas je svoj "kljun" otvorio prvi od njih".

Gdje su bili '91?

Naime, Kuščević kaže da se radi o Srđanu Dvorniku kojeg opisuje kao lijevog aktivista, te u nastavku statusa nabraja njegov poslovni životopis u kojem je posebno istaknuo Dvornikove aktivnosti tijekom Domovinskog rata:

"Dok je Domovina još bila u ratu i dok su se spremale najveće vojne operacije za oslobođenje okupiranih teritorija, Bljesak i Oluja, Dvornik je 1994. počeo raditi kao izvršni direktor u Soroševom Institutu otvoreno društvo, koji će financirati oporbene stranke i udar na HDZ. Tamo je radio do smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Svojevremeno je osnivao Udruženje za Jugoslovensku inicijativu, a radio je u raznim domaćim i stranim ljevičarskim fundacijama (pročitajte njegov životopis u objavi ili potražite na web-u)", piše Kuščević.

Kao drugog 'napadača', identificirao je Đurđu Knežević koju opisuje kao 'političku aktivisticu, feministicu, osobu koja želi izbaciti vjeronauk iz škola', te koja je 'životna partnerica Srđana Dvornika'.

Da ne bi bilo zabune, ministar na kraju poručuje:

"Sjetite se što sam rekao, napadaju me lijevi aktivisti! Dok me ovakvi napadaju znam da sam na pravom putu!!!!! I naravno da nisam ja cilj već sredstvo, oni nisu organizatori već oruđe, a cilj je ono što nisu uspjeli 1990.-tih sve uz pomoć Soroševog novca. Ovo su sve neoborive činjenice!".

Facebook

afera

kuščević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter