FOTO: OČEKUJE NAS TOPLI TJEDAN

Lijepo vrijeme izmamilo Splićanke na plaže, uživale u možda zadnjem kupanju ove godine


Tomislav Kukec
15.10.2017.15:05
Lijepo vrijeme izmamilo Splićanke na plaže, uživale u možda zadnjem kupanju ove godine
Cropix

sažeto

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), takvo nas vrijeme očekuje čitavog idućeg tjedna


Tomislav Kukec
15.10.2017.15:05

Prekrasan, gotovo ljetni dan, osvanuo je danas diljem Hrvatske, s temperaturama zraka koje su se ponegdje penjale i na gotovo 25 stupnjeva Celzijevih.

To je izmamilo Splićane na gradske plaže, a osim upijanja zraka listopadnog sunca oni najhrabriji odlučili su se i okupati u moru. Kako je turistička sezona završila, na plažama nema gužvi, pa se može guštati bez ograničenja. 

Cropix

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), takvo nas vrijeme očekuje čitavog idućeg tjedna. Diljem zemlje očekuje se stabilno, sunčano i toplo vrijeme, bez oborina. 

Nešto hladnija bit će jutra u Zagrebu i na kontinentu, uz mjestimičnu maglu i niske oblake, no i u tim dijelovima temperatura će se tijekom dana dizati od 19 do 21 stupanj, uz većinom slab vjetar. 

Uživajte na otvorenom

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se osobito u Dalmaciji i u gorju. U noći i u prvom dijelu ponedjeljka u nizinama, unutrašnjosti te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice magla iil niski oblaci. Vjetar većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, u gorju od 9 do 12, a na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 22 °C, na Jadranu 22 i 26, a u mjestima s dugotrajnom maglom osjetno niža.

Cropix

Višednevne prognoze pokazuju kako nas takvo "bablje ljeto" očekuje sve do kraja idućeg tjedna, tako da su prilike idealne za obiteljske izlete, piknike i boravak u prirodi ili, tko nema dovoljno vremena, makar za kavu na terasama kafića, dok su još otvorene. 

Tom Dubravec / Cropix

Split

more

vremenska prognoza

kupanje

vrijeme

temperatura

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter