Imigracijska drama

Kuhar iz Koprivnice osuđen zbog prijetnji ženi jer nije htjela s djetetom odseliti k njemu u Irsku


100posto
04.08.2019.15:00
Kuhar iz Koprivnice osuđen zbog prijetnji ženi jer nije htjela s djetetom odseliti k njemu u Irsku
Cropix

sažeto

Oko Božića, Božidar je agresivno prijetio supruzi telefonom da se 'ima nacrtati u Irskoj' što ju je uznemirilo 


100posto
04.08.2019.15:00

Koprivnički kuhar Božidar (42) osuđen je na šest mjeseci uvjetno zbog ozbiljnih prijetnji supruzi. Razlog je njeno odbijanje da se s djetetom preseli k njemu u Irsku, piše koprivnički portal Danica.hr.

Osuđeni ugostitelj zaposlio se kao kuhar u jednom restoranu u Irskoj i tjedno prima 400 eura plaće. Imao je veliku želju da supruga i njegovo jednogodišnje dijete dođu k njemu, no ona nije htjela napustiti rodnu joj Hrvatsku.

Prijetnje počele oko Božića 

Prema informacijama kojima raspolaže Općinski sud u Koprivnici, Božidar je 8. prosinca prošle godine telefonom suprugi poručio da ga 'zlostavlja, da nije normalna, da je prolupala i da će kontaktirati svog prijatelja Borisa i da će ona tada vidjeti svoga boga'.

Reuters

Zatim joj je tri dana prije Božića, 22. prosinca rekao da se 'ima nacrtati u Irskoj s djetetom do 12. ožujka ili će ona upoznati njegovo pravo lice'. Kod supruge su njegove riječi izazvale 'osjećaj straha i uznemiranosti' pa ga je prijavila.

Brani se sa slobode

Na sudu je prezentirana službena policijska bilješka, kao i snimka dvaju razgovora. Kada je došao u Koprivnicu u svibnju, Božidar je uhićen i priveden pritvorskom nadzorniku, piše Danica.

REUTERS

Ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu i drugi dan pušten na slobodu. Izrečene su mu mjere opreza, zabrana približavanja i kontaktiranja supruge.

Božidar do sad nije osuđivan, a u kraju je poznat kao odličan kuhar pa je posao u Irskoj dobio brzo. Brani se sa slobode, piše Danica.

Irska

obiteljsko nasilje

Koprivnica

newsletter

Prijavite se na Newsletter