ŠOKANTNA VIJEST IZ SPLITA

Gradonačelnik Krstulović Opara boluje od zloćudnog karcinoma: 'Metastaze su se proširile na mozak'


Juraj Filipović
23.01.2018.10:20
Gradonačelnik Krstulović Opara boluje od zloćudnog karcinoma: 'Metastaze su se proširile na mozak'
Andro Krstulović Opara/Facebook

sažeto

Andro Krstulović Opara je u iznimnoj fizičkoj formi, ljubitelj sporta, a dva puta dnevno vozio je bickil na Marjanu


Juraj Filipović
23.01.2018.10:20

U utorak je ravnatelj KBC-a Split prof.dr. Ivo Jurić održao konferenciju za medije kako bi javnost obavijestio o zdravstvenom stanju splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Cropix

"Radi se o zloćudonom tumoru kože i sluznica koji se proširio na mozak, jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i jučer smo započeli s liječenjem. Znamo koji je tip, ali sad ne bih elaborirao. Terapiju prema vrsti tumora još ne možemo odrediti, uglavnom se radi o kemoterapiji i zračenju. Danas će biti gotova definitivna analiza toga tumora. To su složeni procesi, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija. On se osjeća dobro, stabilno je, i njegova prognoza ovisi o tome kakav je točno tip tumora u pitanju i kako će tijelo reagirati na terapiju. U svoje osobno ime, u ime svih djelatnika naše bolnice, ali i u ime svih građana Splita, želim mu brz oporavak i uspješno liječenje", kazao je Jurić okupljenim novinarima.

Podsjetimo, splitski gradonačelnik, u subotu navečer, u hitnoj službi Klinike za neurologiju KBC-a Split, primljen je na bolničko liječenje. On je medicinsku pomoć zatražio zbog izražene glavobolje i vrtoglavice. Nakon dolaska u bolnicu obavljena je osnovna dijagnostika i neurološki pregled, te je odlučeno da Opara ostane na opservaciji na Firulama. Tek u nedjelju je stigla službena obavijest iz bolnice da je Krstulović Opara pretrpio moždani udar.

Ipak, u nedjelju se Andro Krstulović Opara obratio građanima putem svog Facebook profila napisavši: "Evo sam se dočepa mobitela. Hvala svima na dobrim željama. Dobro sam, ali mi kažu da moram mirovati i slušati, pa evo mirujem i slušam".

Inače, Andro Krstulović Opara bio je u dobroj fizičkoj formi, a uz to je veliki ljubitelj biciklizma i sporta općenito. Koliko je poznato nije konzumirao cigarete i alkohol.

Kako se može doznati iz krugova splitske bolnice, gradonačelnik će tijekom utorka biti prebačen u Zagreb na liječenje.

Teško zdravstveno stanje će, razumljivo, onemogućiti Oparu u vođenju drugog najvećeg grada u Hrvatskoj. Objavljeno je kako će njegovu dužnost preuzeti 35-godišnja teologinja, inače njegova zamjenica, Jelena Hrgović. Očekuje se da će splitski gradonačelnik već danas potpisati sve potrebne dokumente kako bi Hrgović mogla nesmetano upravljati Splitom. 

Andro Krstulović Opara

liječenje

moždani udar

bolestan

Firule

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter