OŠTRA PORUKA MINISTRA OBRANE

Krstičević: 'Vučić je dobrodošao u Hrvatsku ako se prvo ispriča zbog velikosrpske agresije'


HINA
01.02.2018.14:50
Krstičević: 'Vučić je dobrodošao u Hrvatsku ako se prvo ispriča zbog velikosrpske agresije'
Draga Matic / CROPIX

sažeto

Na pitanje slaže li se Vlada s tim posjetom ili je trebalo pričekati da se smanje aktualne napetosti u odnosima između dviju zemalja, Krstičević nije želio odgovoriti


HINA
01.02.2018.14:50

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je u četvrtak u Zagrebu da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje ispriku zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sredinom veljače dolazi u Hrvatsku na poziv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

"Predsjednik Srbije je dobrodošao", rekao je Krstičević, odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice vlade o tome što misli o tom posjetu i bi li se Vučić prije toga trebao ispričati zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

"Mislim da da. Mislim da ono što je govorio sigurno da nije dobro. To je prvi korak", kazao je.

"Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moja zadaća danas je jačati sustav sigurnosti, jačati sustav vojske. Jasno je da trebamo gledati na budućnost. Ali je minimum isprika", dodao je.

Na pitanje slaže li se vlada s tim posjetom u ovom trenutku ili je možda trebalo pričekati da se smanje aktualne napetosti u odnosima između dviju zemalja, Krstičević nije želio jasno odgovoriti.

"Vlada je rekla svoj stav. Sve sam rekao", kazao je, uputivši novinare da to pitanje postave predsjednici Republike.

Hrvatska

Srbija

Aleksandar Vučić

Damir Krstičević

vanjska politika

Ministar obrane

međudržavni odnosi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter