general nakon bitke

Krstičević povukao ostavku: Ostajem zbog potpore premijera Plenkovića


Ružica Matić
24.07.2017.13:20
Krstičević povukao ostavku: Ostajem zbog potpore premijera Plenkovića
Cropix

sažeto

Odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane, kaže Damir Krstičević


Ružica Matić
24.07.2017.13:20

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poslalo je priopćenje s izjavom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, koji ipak odustaje od ostavke.

„Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane.

Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv.
Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem.

Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke.

Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.
Na kraju, moram zahvaliti mojim brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i brojnim građankama i građanima koji su mi ovih dana slali poruke potpore", ističe Krstičević. 

Krstičević je ponudio ostavku prošlog tjedna nakon izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da se "vojska mogla ranije poslati" da pomogne u Dalmaciji na mjestima koje su pogodili požari.

Ostavku su isti dan javno odbili premijer Andrej Plenković, ali i predsjednica koja je kazala da izjava nije bila kritika Krstičeviću i da on odlično obavlja svoj posao.

Andrej Plenković

Kolinda Grabar Kitarović

požar u Splitu

Damir Krstičević

istavka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter