DAM OSTAVKU, NE DAM OSTAVKU

Krstičević pozvao novinare pa o svom odlasku nije rekao ni riječ, samo je hvalio vojsku i vatrogasce


Tomislav Kukec
19.07.2017.14:10
Krstičević pozvao novinare pa o svom odlasku nije rekao ni riječ, samo je hvalio vojsku i vatrogasce
Draga Matic / CROPIX

sažeto

Ministar obrane pojavio se pred novinarima u društvu talijanske ministrice


Tomislav Kukec
19.07.2017.14:10

Ministar obrane Damir Krstičević sazvao je tiskovnu konferenciju. Ministar se pred novinarima pojavio u pratnji talijanske ministrice obrane Roberte Pinotti koja je u službenom posjetu Hrvatskoj. 

"Prvi moj sastanak u Bruxellesu bio je s ministricom Pinotti i odmah smo uspostavili odličnu suradnju. Obećala mi je da će doći u Hrvatsku i drago mi je da je danas s nama. Nakon 2004. ovo je prvi posjet talijanskog ministra Hrvatskoj. Želim još jednom zahvaliti svima u Dalmaciji na gašenju požara. Mještanima, vatrogascima, pripadnicima vojske, policije... Pokazali su ogromnu solidarnost. Vidimo da se situacija stabilizirala i iz ovoga svega moramo izvući naučene lekcije, tako da naši sustavi budu još bolji i efikasniji. Uvijek ima prostora za napredak", rekao je ministar Krstičević.  

Kaže kako su i požari bili tema sastanka s talijanskom ministricom obrane - pogotovo kako zajednički koristiti resurse i pružati si pomoć pri gašenju požara. 

"Razgovarali smo i o zajedničkom vojnom angažmanu, zajedno smo u brojnim misijama. Razgovarali smo i o ostalim aktivnostima u okviru NATO-a, političko-sigurnosnoj situaciji u hrvatskom okruženju i na prostoru jugoistoka Europe, suradnji na području ratnih mornarica, te mogu ocijeniti da smo imali vrlo sadržajan, prijateljski sastanak. Ministrica me i pozvala u Italiju, a rekla je da jednog dana možemo zajedno otići posjetiti hrvatske i talijanske vojnike u stranim misijama". 

"Požari su drama za Hrvatsku i Italiju"

Novinarima se obratila i talijanska ministrica Pinotti. 

"Veoma sam zadovoljna što sam ovdje, iako sam se s hrvatskim ministrom već susretala, ali izvan Hrvatske. Hrvatski i talijanski vojnici surađuju u službi sigurnosti i ta suradnja je vrlo značajna", rekla je talijanska ministrica. I ona se osvrnula na požare u Dalmaciji, rekavši kako su oni velika drama za Hrvatsku, ali i Italiju. 

"Mi sigurno možemo pronaći načine suradnje u tom području. Kao što je već rekao ministar, ja sam ga pozvala u službeni posjet Italiji i nadam se da će se to što prije dogoditi", rekla je ministrica. 

Krstičević na kraju ipak nije mogao izbjeći pitanje novinara o svojoj ostavci. 

"Ja sam i dalje ministar obrane, dok me Sabor ne razriješi. Uvijek sam bio otvoren i odgovorit ću na sva pitanja, ali sada je bitan ovaj posjet i sastanak. Ja i premijer razgovaramo i hrvatska će javnost biti na vrijeme upoznata s rezultatima tih razgovora", rekao je Krstičević. Iako je ministar pokušao što prije pobjeći, novinari su i dalje postavljali pitanja o ostavci, a revna prevoditeljica sva novinarska pitanja odmah je prenosila talijanskoj ministrici obrane. 

požar u Splitu

ostavka

MORH

požari

Damir Krstičević

Roberta Pinotti

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter