SISAČKI BISKUP OPET U ELEMENTU

Košić: 'Iseljavanje mladih iz domovine moglo bi se nazvati dezerterstvom'


Tomislav Kukec
20.12.2017.11:25
Košić: 'Iseljavanje mladih iz domovine moglo bi se nazvati dezerterstvom'
Bruno Konjević / Cropix

sažeto

Košić pritom nije spomenuo kako mladi iz zemlje odlaze jer ovdje ne mogu zasnovati ni prehraniti obitelji


Tomislav Kukec
20.12.2017.11:25

Sisački biskup Vlado Košić kao da tempira svoje objave tako da svakih nekoliko tjedana dospije na naslovnice svih medija. Ovog puta to je učinio na jučerašnjem predbožićnom domjenku koji je organizirao. 

HINA prenosi Košićevu izjavu, koju je dao u sklopu propovijedi, a u kojoj je rekao kako su mladi koji odlaze iz Hrvatske - dezerteri. 

"Iseljava naša mladost koja bi svojim ostankom mogla poboljšati život u zemlji. Danas je moderno otići iz domovine, pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom. Moramo se upitati omogućuje li se napredak mladima u zemlji. Međutim, oni koji odlučuju o tome misle samo na sebe", rekao je biskup Košić.

Košić pritom nije spomenuo kako mladi iz zemlje odlaze jer ovdje ne mogu zasnovati ni prehraniti obitelji, jer godinama traže posao, a ne mogu ga pronaći i zato što žele samo ono najosnovnije - živjeti dostojanstveno. 

No, sisačko-moslavački biskup zato jest spomenuo kako su u Hrvatskoj još prisutni i utjecajni "protuhrvatski i komunistički pojedinci". 

U nastavku obraćanja kao da je čitao sa menija desničarskih stranaka, hašku presudu hercegovačkoj šestorci ocijenio je skandaloznom, a arbitražu sa Slovenijom lažnom. 

demografija

iseljavanje

Vlado Košić

biskup

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter