'Preporuči novog kolegu i zaradi'

Konzumu cvjetaju ruže, u potrazi za novim radnicima angažirali su zaposlenike


Valerija Bebek
12.06.2017.20:25
Konzumu cvjetaju ruže, u potrazi za novim radnicima angažirali su zaposlenike
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Svaki Konzumovac pozvan je da preporuči potencijalnog kolegu, za što će dobiti 200 kuna ako ga zaposle i radi dulje od tri mjeseca


Valerija Bebek
12.06.2017.20:25

"Tko preporuči novog djelatnika i isti se zaposli, i ostane raditi minimalno tri mjeseca dobit će stimulaciju 200 kuna", piše na internom oglasu ovog trgovačkog lanca koji je osvanuo na stranici Di su pare?

U oglasu se poziva zaposlenike dućana da preporuče svoje znance i prijatelje koji bi htjeli raditi u Konzumu. Je li riječ o šali Facebook stranice ili o stvarnom oglasu provjerili su s portala Zagrebački.hr te su saznali kako je riječ o oglasu koji stvarno postoji izvješen u jednom od njihovih dućana.

Iz Konzuma su im odgovorili da radnike traže ovim putem, a ne natječajem jer je tržište rada u Hrvatskoj već neko vrijeme suočeno s izazovima "posebno tijekom ljetnih mjeseci, a to je najizraženije u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, građevinskom sektoru i maloprodaji." Kako su rekli iz Konzuma svake sezone imaju prirodno povećanu potrebu za sezonskim zapošljavanjem.

Facebook / Di su pare?

"S obzirom na povećanu potražnju za većim brojem kadrova, svojim zaposlenicima ponudili smo stimulaciju prilikom preporuka. Osim što je svojevrsna nagrada zaposlenicima, ovime svakako želimo dugoročno privući buduće kolege, za razliku od prakse privremenog zapošljavanja ili suradnje sa student-servisima koja je prisutna kod dijela drugih konkurentnih lanaca", objasnili su za Zagrebački.hr zašto svojim radnicima daju 200 kuna za dobru poslovu preporuku.

Najbolji sezonski radnici dobit će priliku za stalno zaposlenje i napredovanje. Ove godine planiraju zaposliti veći broj sezonaca, a njima će na obali pomoći i znatan broj već zaposlenih kolega iz unutrašnjosti. Također, ako zapošljavaju radnike koji ne žive u tom mjestu, Konzum im osigurava prijevoz, smještaj i isplaćuje naknadu za odvojen život.

Agrokor

sezona

radnici

Konzum

sezonski posao

zapošeljavanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter