VIDEO: Trump uči od hrvatske predsjednice

Kolinda pokrenula svjetski trend, zahvaljujući njoj sad političari znaju kako najlakše izbjeći škakljiva pitanja


Daniel Radman
08.11.2018.08:45
Kolinda pokrenula svjetski trend, zahvaljujući njoj sad političari znaju kako najlakše izbjeći škakljiva pitanja
REUTERS/Jonathan Ernst

sažeto

CNN-ov novinar Jim Acosta krenuo je 'rešetati' američkog predsjednika Donalda Trumpa, a to se Trumpu baš i nije svidjelo


Daniel Radman
08.11.2018.08:45

Postojali su razni načini na koje su političari izbjegavali odgovarati na škakljiva pitanja, a hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je ovog tjedna izmislila novitet koji možemo nazvati 'oduzmi novinaru mikrofon'.

Nešto slično onom što je predsjednica priuštila novinaru televizije N1 Hrvoje Krešiću mogli smo vidjeti sinoć u Bijeloj kući. Na konferenciji za medije CNN-ov novinar Jim Acosta krenuo je 'rešetati' američkog predsjednika Donalda Trumpa, a to se Trumpu baš i nije svidjelo.

Kao da je gledao N1, Trump je Acosti htio oduzeti mikrofon. No, kako je američki predsjednik ipak nešto moćniji čovjek od hrvatskog, Trump mikrofon nije morao osobno oduzeti, već je to za njega učinila zaposlenica Bijele kuće.

Ipak, ni Acosta se, kao ni Krešić, nije dao, pa je nastala bitka oko mikrofona. Kako bi u filmovima rekli, svaka situacija sa stvarnim događajima je – slučajna.

Donald Trump

Kolinda Grabar Kitarović

Hrvoje Krešić

mikrofon

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter