SRAMOTA U TISNOM

Klubovi upozoravaju mlade turiste na pijane i divlje taksiste koji varaju na cijenama


Tomislav Kukec
26.07.2017.13:30
Klubovi upozoravaju mlade turiste na pijane i divlje taksiste koji varaju na cijenama
Nikša Stipanićev / Cropix

sažeto

Klubovi Barbarella i The Garden u Tisnom upozorili su svoje strane goste na upravo nevjerojatne stvari koje im se mogu dogoditi zbog bahatosti lokalnih taksista


Tomislav Kukec
26.07.2017.13:30

Turistička sezona je u punom zamahu, a naša obala prepuna je turista sa svih strana svijeta koji provode svoje godišnje odmore uživajući u ljepotama Jadrana. I dok neki ljetuju u mirnim apartmanskim naseljima, drugi - naročito mladi - prepoznali su Hrvatsku kao hit destinaciju za party turizam. I jako je bitno kakve će dojmove ponijeti sa sobom, jer nam o tome ovise i buduće sezone. No, dok neki danonoćno rade kako bi gostima pružili sve što im je potrebno, ima i onih koji ih pokušavaju "oderati" na svakom koraku. 

Klubovi Barbarella i The Garden u Tisnom upozorili su svoje strane goste na upravo nevjerojatne stvari koje im se mogu dogoditi zbog bahatosti lokalnih taksista. 

"Dragi gosti, vrlo smo svjesni problema s taksistima u Tisnom. Ne radi se o svim taksi-tvrtkama, ali neke od njih nevjerojatno pljačkaju svoje mušterije", upozoravaju klubovi na svojim stranicama. Kažu kako ima slučajeva da taksisti voze opasno i neodgovorno brzo, a čak i onih koji voze pijani!

"Fotografirajte prekršitelje i pošaljite nam slike"

"To nije prihvatljivo", kažu u klubovima. 

Stoga su svojim gostima dali nekoliko uputa kako se postaviti u slučaju kršenja prava. 

"Taksimetar mora uvijek biti uključen, a taksist vam mora izdati printani račun. Inzistirajte na tome. Putovanje od Barbarelle do The Gardena u Tisnom je 123 kune s upaljenim taksimetrom i nešto manje u vožnji nazad jer je put kraći. Zahtijevajte sigurnu vožnju i reagirajte ako vaš vozač prebrzo vozi. Također, reagirajte ako vas vozač odbije prevesti do željenog mjesta nego vas u noćnim satima želi odvesti u neki drugi klub pod različitim izlikama", stoji u klupskim uputama turistima. Također, pozivaju goste da kod bilo kakvog nepravilnog ponašanja taksista odmah reagiraju na način da fotografiraju automobil i registarske pločice, te da ih pošalju klubu koji će pritužbe proslijediti nadležnim službama. 

turizam

prevara

turisti

Jadran

sramota

Tisno

taksisti

taxi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter