sve zbog riže i kukuruza

Kim pogubio generala jer je podijelio više hrane vojnicima, streljački vod u njega 'sasuo' 90 metaka


100posto
29.06.2018.13:05
Kim pogubio generala jer je podijelio više hrane vojnicima, streljački vod u njega 'sasuo' 90 metaka
Reuters

sažeto

Više ne moramo trpjeti i stezati remen kako bismo pravili projektile ili nuklearno oružje, ta je izjava bila shvaćena kao zloupotreba položaja


100posto
29.06.2018.13:05

Visokorangirani vojnik sjevernokorejske vojske pogubljen je zbog optužbi da je podijelio više hrane i goriva svojim vojnicima, pišu južnokorejski mediji. Na generala poručnika Hyon Ju-songa pucao je streljački vod i u njega ispalili 90 metaka. 

Hyon je bio zvijezda u usponu u sjevernokorejskoj vojsci, unaprijeđen na mjesto zapovjednika bataljuna u vrhovnom zapovjedništvu garde i član centralnog komiteta Radničke partije Koreje prije nego što se ogriješio o bizarne i izuzetno stroge propise i izazvao bijes samog vrha.

Dok je provjeravao zalihe nafte za lansirnu stanicu satelita tijekom velike inspekcije ratnih zaliha 10. travnja izjavio je: "Više ne moramo trpjeti i stezati remen kako bismo pravili projektile ili nuklearno oružje". Ta izjava je bila shvaćena kao zloupotreba položaja i izdajnička izjava koja se protivila partijskoj politici  -"vojska na prvom mjestu".

Hyon je također naručio oko 900 kilograma goriva, oko 600 kilograma riže i 725 kilograma kukuruza za vojnike na stanici za lansiranje i njihove obitelji.  To se smatra antipartijskim činom koji krši Deset načela za uspostavljanje partijskog sistema jedne ideologije. Navodno je ta vijest toliko razbjesnila Kima da je osobno naredio likvidaciju.  

Sjeverna Koreja

Kim Jong-un

pogubljenje

newsletter

Prijavite se na Newsletter