Foto: 'Leb i sol' u Rusiji za velikog vođu

Kim i Vladimir, dvojica državnika s najpožrtvovnijim tjelohraniteljima krenuli na zajednički susret


Valerija Bebek
24.04.2019.10:00
Kim i Vladimir, dvojica državnika s najpožrtvovnijim tjelohraniteljima krenuli na zajednički susret
Cropix / Reuters

sažeto

Jong-un i Putin zakazali su sastanak u ruskoj luci Vladivostok za četvrtak


Valerija Bebek
24.04.2019.10:00

Dva osebujna vladara istočnih zemalja sastat će se po prvi put u ruskoj, dalekoistočnoj luci Vladivostoku, najavljeno je tek dva dana prije susreta.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un sastat će se u četvrtak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Kim Jong u Rusiju je krenuo dan ranije i to vlakom.

Iz Pjongjanga krenuo je s kolodvora u zoru, a zastali su u ruskom gradu na granici sa Sjevernom Korejom Khasanom. Tamo je Kimu u čast priređena ceremonija dobrodošlice u kojoj su mu dali cvijeće i ponudili ga s kruhom i soli.

Cropix / Reuters

Cropix / Reuters

U tom se gradu sastao i s ruskim ministrom za razvoj dalekog istoka Alexanderom Kozlovom te guvernerom Primorske regije Olegom Kozemajakom.

Putin će se mladom velikom vođi pridružiti u četvrtak. A budući da obojica mnogo pažnje daju svom osebujnom osiguranju taj bileteralan susret na istočnom vrhu mogao bi biti iznimno zanimljiv.

Cropix / Reuters

Cropix / Reuters

Kim Jong-un od prošle je godine učinio mnogo bitnih stvari.

Tako je recimo Kimov povijesni susret s južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom u travnju 2018. gledao cijeli svijet, a ono po čemu je zapamćen je detalj kada Kimovi tjelohranitelji trče uz njegovu limuzinu.

Početkom 2019. Kim se i drugi puta susreo s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Do njega je, baš kao i do Putina doputovao vlakom jer su susret dogovorili u vijetnamskom Hanoiu. Kima se također jedva vidjelo od mora tjelohranitelja.

Ni Putinovo osiguranje nije suptilno, sjetimo se samo scena s dodjele medalja na Svjetskom nogometnom prvenstvu, kada su svi kisnuli osim Vladimira.

Rusija

Sjeverna Koreja

Vladimir Putin

Kim Jong-un

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter