VIDEO: Stravični detalji šokantnog ubojstva

Kći milijardera u hotelu zadavio mladić kojeg je upoznala na Tinderu. Jezive snimke nadzornih kamera prikazuju ubojicu kako u torbi iznosi njezino tijelo


100posto
15.11.2019.09:30
Kći milijardera u hotelu zadavio mladić kojeg je upoznala na Tinderu. Jezive snimke nadzornih kamera prikazuju ubojicu kako u torbi iznosi njezino tijelo
Screenshot

sažeto

Počelo suđenje zločinu koji je šokirao Novi Zeland. Obrana osumnjičenika tvrdi da je djevojka ubijena iz nehata nakon što je ubojicu u seksu zamolila da joj stisne vrat 


100posto
15.11.2019.09:30

U srijedu je u Novom Zelandu počelo suđenje za ubojstvo britanske studentice Grace Millane (22) koju je tijekom seksa zadavio mladić kojeg je upoznala na Tinderu. Obrana 26-godišnjaka koji je počinio stravičan zločin tvrdi da se ubojstvo dogodilo iz nehata nakon što je Grace sama zatražila mladića da joj stegne vrat tijekom seksa, no tužilaštvo je na ročištu iznijelo zastrašujuće dokaze.

Oni sadrže videomaterijale, snimke nadzornih kamera iz hotela u kojem je Grace zadnji puta viđena živa. na njima se jasno može vidjeti ubojicu kako pomno čisti mjesto zločina. Najprije je u lift ušao sa sredstvima za čišćenje. na najšokantnijoj snimci vidi se kako u lift unosi kovčeg u kojem je pronađeno Graceino tijelo.

Snimljen i s lopatom

Na posljednjoj snimci koja je prikazana na suđenju vidi se ubojica kako kupuje crvenu lopatu kojom je u šumi pokraj Aucklanda zakopao tijelo nesretne Grace. Nakon što se riješio Grace, ubojica je u miru otišao na sastanak s novom djevojkom.

Grace Millane inače je kći britanskog građevinskog poduzetnika i milijardera Davida Millanea koji je shrvan gubitkom kćeri. Prije nestanka, Grace je u Novi Zeland na dva tjedna stigla iz Južne Amerike gdje je provela šest tjedana.

Svog ubojicu upoznala je na Tinderu, a poroti su na suđenju prikazane i snimke nadzornih kamera na kojima se vidi kako žrtva i ubojica zagrljeni šeću Aucklandom i obilaze barove.

Neutješna majka 

U kasnim noćnim satima 1. prosinca snimljeni su kako ulaze u hotel City Life i u sobu 308 gdje osumnjičeni stanuje. Bilo je to posljednji puta da je viđena živa, prenose britanski mediji. Njeno tijelo pronađeno je osam dana kasnije, 9. prosinca u šumi u torbi.

Na suđenju je govorio i patolog Simon Stables koji je bez imalo uljepšavanja opisao kako su izgledali posljednji trenuci njena života. Uzrok smrti, kazao je, bio je pritisak na vrat, a davljenje je trajalo najmanje pet minuta.

"Ne možete ubiti nekoga blagim dodirom. Potrebna je velika sila. Davljenje rukama tijekom odnosa je, iz mog iskustva, rijetko, barem na Novom Zelandu. Nisam čuo za takav slučaj", objasnio je.

Prema patologovim riječima, rane na Graceinim rukama i grudima govore da je bila prisilno prikovana za krevet ili pod. Majka žrtve neutješno je plakala u sudnici dok je slušala o povredama svoje kćerke.

ubojstvo

Tinder

Grace Millane

newsletter

Prijavite se na Newsletter