zbog njega će padati glave

Kako to da je najbizarnija stvar na svijetu izazvala kolaps najsavršenije željeznice na svijetu


100posto
24.06.2019.16:00
Kako to da je najbizarnija stvar na svijetu izazvala kolaps najsavršenije željeznice na svijetu
Screenshot/YouTube/Ilustracija

sažeto

 Japanske željenice dubuko su se ispričale svojim korisnicima te naglasile kako je u pitanju rijedak incident


100posto
24.06.2019.16:00

Japanske željeznice slove kao jedne od najpreciznijih i najtočnijih svijetu i primjer su kako bi željeznički promet trebao funkcionirati. Da Japanci jako drže do toga govori i podatak da kada je jedan vlak u Japanu krenuo 20 sekundi preranom, japanska željeznica se hitno ispričala. 

“Duboko se ispričavamo zbog velike neugodnosti putnicima”, priopćila je tvrtka prije dvije godine koja upravlja tom linijom. A ova situacija najbolje pokazuje koliko Japanci drže do točnosti svojih linija. 

Zbog zaigranog puža više desetaka vlakova je stalo ili je otkazano

Damir Glibusic

No, ovih dana japansku željeznicu zadesio je prometni kolaps na otoku Kyushu, a izazvao ga je ni više ni manje nego jedan obični puž koji je izazvao kratki spoj na željezničkim instalacijama. Zbog zaigranog puža više desetaka vlakova je stalo ili je otkazano, a 12.000 ljudi je kasnilo na posao u zemlji koja je poznata po efikasnosti i točnosti željeznice. 

Nakon što su pregledane sve instalacije, puž golać pronađen je u električnoj kutiji nedaleko od tračnica. Japanske željenice dubuko su se ispričale svojim korisnicima te naglasile kako je u pitanju rijedak incident.

japan

vlak

željeznice

puž golać

newsletter

Prijavite se na Newsletter