ŠTO SU RUČALI TRUMP I DRAGI VOĐA

Kako su korejski specijaliteti sjeli poznatom ljubitelju gaziranih pića, odrezaka i hamburgera?


Mia Peretić
12.06.2018.09:10
Kako su korejski specijaliteti sjeli poznatom ljubitelju gaziranih pića, odrezaka i hamburgera?
Reuters

sažeto

Pazilo se da meni bude sastavljen po svim diplomatskim pravilima, te da zadovolji azijska i američka nepca


Mia Peretić
12.06.2018.09:10

Povijesni sastanak američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Un-a nije se mogao nastaviti na prazan želudac. Obje delegacije su pregovarale uz radni ručak, prije kojeg se Trump s fotografima našalio:

"Jeste li uspjeli snimiti dobre fotografije? Da budemo zgodni i mršavi? Savršeno!"

Što je bilo na meniju?

Ručak je kreiran po svim diplomatskim pravilima, uključujući niz jela koja bi trebala zadovoljiti američka i azijska, odnosno, korejska nepca. Za predjelo je poslužen koktel od račića i salata od avokada, kerabu s mangom i dressingom od meda i limete, svježa hobotnica, te poznato korejsko predjelo "Oiseon": krastavci punjeni govedinom, gljivama i jajima.

Glavno jelo sastojalo se od goveđih rebara s brokulom, slatko-kisele hrskave svinjetine s rižom i Daegu jorim, korejskog jela spremljenog od bakalara s umakom od soje i prilogom od kuhanog povrća. Za desert su uzvanicima poslužene ganache tortice od tamne čokolade, sladoled od vanilije i klasični francuski kolač Tropezienne.

Kako su punjeni korejski krastavci sjeli Trumpu, poznatom ljubitelju odrezaka, gaziranih pića i hamburgera, zasad još nije poznato. 

Reuters

SAD

hrana

Sjeverna Koreja

Trump

Kim Jong Un

ručak

diplomacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter