kobna pogreška

Kako se kćer političara osumnjičena za ubojstvo, uvjerena da je počinila savršeni zločin, sama zeznula i dovela policiju do sebe


100posto
12.07.2019.14:00
Kako se kćer političara osumnjičena za ubojstvo, uvjerena da je počinila savršeni zločin, sama zeznula i dovela policiju do sebe
Ilustracija/Tomislav Krišto / Cropix

sažeto

Leš je stavila u kovčeg, ali je krv procurila po tapecirungu u prtljažniku nakon bacanja i paljenja leša u vikend naselju Breskvik kod Krčedina


100posto
12.07.2019.14:00

25-godišnja Jelena Špagović, kćer Saše Dujovića, samostalnog savjetnika srpskog ministra Zorana Đorđevića i drugog čovjeka stranke Srpska desnica, koja se sumnjiči za ubojstvo 80-godišnje umirovljenice Majde Garović iz Zemuna napravila je kardinalnu pogrešku u svojem kako je to mislila savršenom ubojstvu. Naime, poslije zločina ona nije dobro oprala krv u iznajmljenom automobilu, a baš to je dovelo policiju do nje. 

Iznajmila automobil

REUTERS

Prilikom iznajmljivanja automobila Jelena je birala automobil po veličini prtljažnika kako bi mogla prevesti tijelo ubijene starice. Njezin leš je stavila u kovčeg, ali je krv procurila na tapecirungu u prtljažniku nakon bacanja i paljenja leša u vikend naselju Breskvik kod Krčedina. Nakon što je izbacila leš, automobil je nekoliko dana nakon zločina i vratila. 

No, čini se da se Jelena i nije baš informirala te nije znala da se nakon što se automobil vratila svaka rent-a-car kuća provjeri svaki automobil, tako da su radnici poslije detaljnog pregleda i podizanja tapecirunga našli tragove osušene krvi, Odmah su kontaktirali policiju, koja je uzorke krvi odnijela na analizu. Iako nitko nije znao o čijoj krvi je riječ, u tom period dok su se čekali rezultati analize sakupljač smeća u kontejneru kod Krčedina pronašao izgorjeli leš bez ruku te je naknadno utvrđeno da je riječ o Majdi.

Priznala zločin

Nakon što su policajci usporedili DNK tragove iz automobila i DNK koji pronađen na mjestu gdje pronađen leš sve se poklopilo, odmah su provjerili tko je unajmio automobil te je otkriveno da je riječ o susjedi ubijene žene. 

Nakon toga su inspektori pozvali Jelenu Špagović na razgovor te su je zamolili da joj uzmu bris za DNK test kako bi usporedili tragove a on je potvrdio Jeleninu upletenost, nakon čega je Jelena pozvana ponovno u stanicu gdje je pritisnuta dokazima priznala zločin. 

ubojstvo

Srbija

političke stranke

newsletter

Prijavite se na Newsletter