video: kako naši političari reagiraju na glas naroda

Čini se da građani baš i nemaju više strpljenja za naše političare. Do sad 'nastradali' Kuščević, Bandić, Plenković. Tko je sljedeći?


Matej Devčić
04.04.2019.13:00
Čini se da građani baš i nemaju više strpljenja za naše političare. Do sad 'nastradali' Kuščević, Bandić, Plenković. Tko je sljedeći?
Damjan Tadic / CROPIX

sažeto

Hrvatski građani nerijetko znaju 'uletiti' našim političarima i javno im očitati bukvicu


Matej Devčić
04.04.2019.13:00

Hrvatski političari često znaju reći da se glas naroda treba čuti, no kada do toga dođe, teško je reći da su oduševljeni time što im narod poruči. To se danas moglo vidjeti i na licu ministra uprave Lovre Kuščevića.

Kuščević je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu davao izjavu za N1 televiziju te mu je pritom prišla jedna gospođa. Kuščević je, naime, novinarki objašnjavao da se zakon o financiranju stranaka donio vrlo brzo zbog nadolazećih europskih izbora kada mu je jedna gospođa upala u rečenicu i u kadar.

Doživio sličnu situaciju kao i Bandić

"A kaj taj se*e? Taj samo se*e. Sram vas bilo. Kaj ste muško?", kazala je nezadovoljna gospođa ministru Kuščeviću i nastavila svojim putem.

 
 
 
View this post on Instagram

Nezadovoljna zena u Zagrebu izvrijedjala ministra Kuscevica #n1info #n1hrvatska #lovrokuscevic #hrvatskapolitika #politikahr #zagreb

A post shared by N1 Croatia (@n1croatia) on Apr 4, 2019 at 1:49am PDT

Sličnu situaciju prije dva dana doživio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom obraćanja novinarima u sklopu dana obilježavanja svijesti o autizmu.

Jedan muškarac prišao je gradonačelniku i vikao: "Kad ćeš doći puštati balone na autobusni kolodvor za 300.000 Hrvata koji bježe Flixbusom?! Koje ste popljačkali? Aj dođi malo na autobusni kolodvor i to odgovori. Što se pravite blesavi? Svaki dan idu tri autobusa s ljudima koji bježe u Njemačku."

Gradonačelnik Bandić sličnu situaciju je doživio i prije dvije godine kada je, osvojivši šesti mandat na čelu Zagreba, održao pobjednički govor u stožeru. "Lopove! Vrati 18 milijuna kuna! Lopove", glasno je povikao muškarac koji je ranije na Twitteru najavio svoj čin.

Bijesnio na premijera Plenkovića

Prije dvije godine na meti nezadovoljnog građana našao se i premijer Andrej Plenković dok je tijekom požara u Dalmaciji ispred zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žrnovnica davao izjavu za medije.

Robert Filipović iz Podstrane tada je bijesno reagirao na premijerove riječi. "Kako ga nije sram dolaziti ovdje? Kako ga nije sram lagati narod. Ovo je žalosno da on dolazi po požarištima i priča ovako nešto. Znate što ću vam reći, ljudi moji, Dalmacija gori svake godine, mi nemamo profesionalnu brigadu.

On kupuje neke MIG-ove, ne znan ni ja šta, a imamo dva kanadera. Hidranti su zatvoreni, nismo mogli hidrante otvorit za izgasit požar. I to im je organizacija!? Ja sam cilu noć gasija požar! Ovo je sramota da on ovde priča priče", poručio je Filipović premijeru.

Andrej Plenković

Milan Bandić

Lovro Kuščević

kadar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter