anketa: vjerujete li da nije znao?

Kako je Bandić u svom stilu prokomentirao nepravilnosti u donacijama, koje je otkrila revizija, i samo tako prebacio lopticu na svoje suradnike


100posto
31.12.2018.09:00
Kako je Bandić u svom stilu prokomentirao nepravilnosti u donacijama, koje je otkrila revizija, i samo tako prebacio lopticu na svoje suradnike
Foto: Damjan Tadić/Neja Markičević/CROPIX

sažeto

'A ja se time ne bavim, ja vam inače nisam završio ekonomiju', poručio je gradonačelnik


100posto
31.12.2018.09:00

Nakon što je državna revizija češljajući račune Grada Zagreba našla cijeli niz nepravilnosti, oglasio se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić komentirajući cijeli situaciju. Naime, prošle godine Grad je financirao 3289 programa s ukupno 280 milijuna kuna, od čega je najviše otišlo na sport i kulturu, ali problem leži u tome da su neke manifestacije novac dobile iz tzv. proračunskih zaliha primjerice Fonda za elementarne nepogode i katastrofe, što se zakonski ne smije.

Otkrivene brojne nepravilnosti

Također, novac se između ostalog koristio za organizaciju izbora za Miss, nogometnog turnira u BiH, i Maratona lađa, a isto tako nepravilnosti su utvrđene i u plaćanju goriva za automobile, mobilnih usluga te brojnih cateringa i donacija udrugama, naime na računima se nisu pisale specifikacije troškova.

Iako prvotno grad ništa nije komentirao, Bandić je ipak progovorio rekavši da ne zna ništa, ali vjeruje svojim suradnicima.

'Ja vam inače nisam završio ekonomiju'

''Što se tiče financija i pravila igre, pravilnostima i nepravilnostima to trebate pitati resornu pročelnicu, Danijelu Juroš Pećnik mislim da se zove, to je njen posao. Ona odgovara pred zakonom. A ja se time ne bavim, ja vam inače nisam završio ekonomiju. Ja koliko znam da je sve napravljeno sukladno zakonu. Ako nije onda će odgovarati, svakako, ali mislim da je sve u redu sa zakonom jer ja svojim suradnicima vjerujem'', kazao je Bandić i samo tako prebacio lopticu na svoje suradnike da se oni koprcaju s ovim aferom. No, teško nam je povjerovati da Bandić nije ništa znao, jer jednostavno to nije u njegovom stilu. 

novac

Bandić

proračun

nepravilnosti

newsletter

Prijavite se na Newsletter