Nema džabe

Ugostiteljica počela naplaćivati punjenje mobitela u lokalu


Valerija Bebek
16.02.2017.18:45
Ugostiteljica počela naplaćivati punjenje mobitela u lokalu
REUTERS/Samrang Pring

sažeto

Prvi slučaj naplate struje u kafiću dogodio se u Beču, svi gosti koji uređaj pune dulje od 15 minuta, to će platiti


Valerija Bebek
16.02.2017.18:45

Besplatno punjenje mobitela po kafićima moglo bi uskoro postati prošlost, ako je suditi prema jednom kafiću u Beču. Vlasnica jednog kafea u glavnom gradu Austrije počela je naplaćivati struju onim gostima koji dugo pune svoje uređaje u njenom prostoru, javlja BBC.

"Turisti jedino za što pitaju je struja i opet struja. Oprostite, ali tko će to platiti“, rekla je vlasnica Galina Pokorny. Punjenje koje je kraće od 15 minuta je po njoj OK, ali sve što je dulje od toga počela je naplaćivati na računu. Naplaćuje 7,4 kune po uređaju, uključujući laptope, tablete i smartphone.

"Vodim kafić, a ne Internet caffe. Situacija postaje sve ekstremnija. Ljudi koji ovdje dolaze smatraju da je sve dostupno i besplatno“, rekla je.

Surfanje je krivo za lošu atmosferu u lokalima

Pokorny smatra da je ona prva naplaćivati takvu pristojbu u Austriji. Iako je ovu mjeru uvela krajem prošle godine, tek su se ovih dana austrijski mediji raspisali o bizarnom računu na kojem se naplaćuje struja. Neki brane ovakvo naplaćivanje usluge punjenja mobitela, no mnogi kažu kako je to prevelika cijena.

Skupo ili ne, mnogi se vlasnici lokala žale se na lošu atomosferu u svojim kafićima, upravo zbog toga što njihove mušterije samo pilje u svoje telefone, umjesto da se druže s prijateljima i obitelji. Zato su neki kafići sakrili utičnice, uveli su ograničenje korištenja wi-fija za stolom, a neki su ga potpuno ukinuli.

Internet

mobitel

Beč

kafić

struja

punjenje mobitela

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter