Video: U jednom zalogaju

Kad vidite koja je velika riba progutala morskog psa neće vam biti svejedno kada je sretnete


100posto
14.07.2019.08:00
Kad vidite koja je velika riba progutala morskog psa neće vam biti svejedno kada je sretnete
Youtube

sažeto

Video su snimili istraživači koji su pomoću kamera tražili ostatke potonulog broda na morskom dnu


100posto
14.07.2019.08:00

Kad je riječ o morskim nemanima, većini ljudi najveća noćna mora su morski psi, eventualno kitovi, možda meduze samo zbog gnjavaže. Vjerojatno se malo njih boji kirnje kao takve.

Osim možda ako strah nije vezan uz to hoće li kirnja dobro 'ispasti' u kuhinji, odnosno hoće li predobro ispasti na ogromnom računu. Nakon ove snimke promijenit će te mišljenje o kirnjama, morskim psima i predatorima. Pojavila se nevjerojatna snimka u trenutku kada kirnja proždire cijelog morskog psa. U jednom zalogaju.

Video su snimili istraživači koji su pomoću kamera tražili ostatke potonulog broda na morskom dnu. Ovakvi veliki zalogaji čak i za morske predatore, uistinu su rijedak ulov na kameri.

Škarpine se uglavnom hrane rakovima i drugim ljuskarima, ali znaju si gricnuti i spore ribe. Morski psi, popularni Moky, rijetko kad im se nađe na jelovniku.

Posljednji obrok jednog morskog psa

Zbog svoje ljubavi prema dubinama aktivnosti škarpine su rijetko kad zabilježene na kameri, posljednji put nešto takvo snimio je ribar s Floride 2014.

Na najnovijoj snimci prvo se vidi kako 11 morskih pasa 'zoba' ostatke velike sabljarke (težine otprilike 113 kilograma) kada je kirnja stigla. ambiciozna riba brzo je progutala jednog od manjih pasa, a sve je zabilježila kamera američke organizacije National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Ali, istraživači ne samo da su snimili ručak gospođe kirnje, oni su joj malo i pomogli. Gladna riba, tvrde znanstvenici, poslužila se njihovim podvodnim roverom kako bi se sakrila od neopreznog plijena i na taj način mu se prišuljala. 

more

morski pas

škarpina

newsletter

Prijavite se na Newsletter