Samo jednom prva zora sviće

Kad sam imala 17 godina odlučila sam da ću se baviti prostitucijom. Prvi sam posao odradila u haljini s krizme, klijenta se više ne sjećam, ali sam se navukla


Robin Mikulić
05.08.2018.20:55
Kad sam imala 17 godina odlučila sam da ću se baviti prostitucijom. Prvi sam posao odradila u haljini s krizme, klijenta se više ne sjećam, ali sam se navukla
Pixabay

sažeto

Zaradila sam 400 dolara. Ušla sam u prvu zagušljivu krčmu, prišla konobaru i naručila Colu Zero s limunom


Robin Mikulić
05.08.2018.20:55

Kad sam odlučila da ću se baviti prostitucijom, napravila sam domaću zadaću. Godinama sam čitala o poznatim kurtizanam, realnim i fikcionalnim kurvama, tragičnim žrtvama i heroinama. Preko Googlea sam našla par stranica koje su nudile eskort usluge i detaljno proučila oglase, recenzije i FAQ dio.

Vodila me znatiželja, rekla je za Vice, jednostavno se nisam mogla oduprijeti. Naravno da me kao i sve druge tinejdžere u cijeloj toj priči oko prostitucije privuklo i ono zabranjeno. Iako sam bila mlada, tad sam imala 17 godina, nigdje mi se nije žurilo. Provela sam tjedne online učeći.

I prostitucija ima pravila kao i svaki drugi posao

Naučila sam da, prije nego se obavi posao, klijenta moram pitati za osobnu i kondome. Ponuditi klijentu topli ručnik nakon seksa smatra se profesionalnim. Činjenica da postoje jasna pravila igre bila mi je prilično olakšavajuća okolnost. Nijedan se moj klijent nikad nije tužio da sam zbog svih tih pravila preoprezna ili preuštogljena. Štoviše, kao da je i njima zbog toga bilo lakše.

Kad sam konačno bila spremna za svog prvog klijenta provjerila sam koliko svoje usluge naplaćuju kolegica i digla cijenu za 50 dolara. Mogla sam si to priuštiti, nije da sam imala neplaćenih računa koje sam morala platiti. Kad bi netko pokušavao pregovarati o mojoj cijeni, jednostavno bih obrisala njihov mejl i posvetila se nekome od drugih 50 izglednih klijenata. Tražila sam izlike da se ne nađem s ljudima.

Nisam još bila punoljetna

Kako tada još nisam bila punoljetna, nisam sama mogla rezervirati hotel. Od 18. su me rođendana dijelili mjeseci, ali ja sam se u svojim oglasima predstavljala kao 20-godišnja studentica. Klijentima sam još uvijek mogla reći da sam premlada da pijem. Fizički nisam izgledala kao maloljetnica, brzo sam se razvila. Popisala sam sve svoje mjere i postala oglas.

Bila sam oduševljena reakcijama. U pauzama između škole, zadaća, debate, probi i večera s roditeljima sumanuto sam provjerava mejlove potencijalnih klijenata. Svaki je morao imati barem dvije preporuke. Nisam uvijek zvala obje kolegice, ali barem jednu od njih zvala bih obavezno. Ako netko prije mene nikad nije bio s prostitutkom, otpadao bi u startu.

Svog prvog klijenta se više čak niti ne sjećam

Moj prvi klijent ni po čemu nije bio osobito poseban. Čak se niti ne sjećam više njegovog mejla. On je jednostavno bio prvi lik koji je zadovoljio sve moje kriterije. Ne sjećam se kako se zvao, gdje je radio niti kako je izgledao. Bio je bijelac srednjih godina. Bio je nježan. Nisam mu priznala da mi je prvi klijent u karijeri. Ne vjerujem da smo se nakon toga ikad više sreli.

Sjećam se kako sam se osjećala – nervozno. Htjela sam biti dobra u svom poslu. Htjela sam ostaviti dobar prvi dojam.

Pojavila sam se u hotelu koji je on bukirao 10 minuta prije. Na vratima sam provjerila njegovu osobnu, izvukla iz torbe mobitel i nazvala svoju najbolju frendicu. Tako je moj gospodin znao da netko zna gdje sam, s kim sam i kad bih se otprilike trebala vratiti. Nakon što smo obavili formalnosti, otišla sam do kupaone da se pripremim.

Izašla sam u haljini koju sam nosila na krizmu. Osjećala sam se seksi. Kad se danas sjetim toga ne mogu se ne nasmijati smijati svojoj naivnosti. Tada sam mislila da si fancy samo kad nosiš haljine kakve se nose na maturalne plesove.

Seks je trajao kratko

On je još uvijek bio obučen, ali je upalio porniće na TV-u. Skinula sam se i legla na krevet. Zamolila sam ga da mi se pridruži. Dala sam mu da me dira. Navukla sam mu kondom prije nego sam mu popušila. Gadio mi se okus lateksa, ali taj je kondom predstavljao i fizičku i psihičku barijeru.

Seks je bio kratak. Kad je svršio ugasio je porniće dok sam se ja iz kupanice vraćala s vrućim ručnikom. Krenula sam ga ispitivati o tome gdje radi, što ga zanima. Tek sam kasnije naučila da se small talk obavlja prije posla da se klijenti malo opuste.

Navukla sam se

Odjednom je postao zatvoreniji, postalo mu je neugodno. Rekla sam mu da imam i više nego dovoljno vremena, što je bila istina. Prostitutke se plaća po satu, ne po broju snošaja. U sobi sam bila samo 20 minuta. Rekao mi je da ne moram ostati do kraja plaćenog sata, ako to ne želim. Malo smo plesali, bilo je čudno. Onda mi je krenuo otvarati dušu. Nisam znala znači li to da želi da ostanem ili da odem. Obukla sam se i otišla. Gotovo sam zaboravila kuvertu s novcem.

Kući sam se vozila poput manijaka, navila sam muziku do daske. Zaradila sam 400 dolara. Ušla sam u prvu zagušljivu krčmu, prišla konobaru i naručila Colu Zero s limunom. Pitala sam ga može li mi razmijeniti krupni novac. Sjedila sam tamo sat vremena puna adrenalina i pokušala se smiriti. To mi je postao svojevrsni ritual nakon svakog klijenta. Novac me je oduvijek uzbuđivao više nego bi to bilo kojeg klijenta. Osjećala sam se živom. Navukla sam se.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter