NAKON OVE SRAMOTE SLUŽBENA FEJS STRANICA JE NESTALA

Ovako odgovara predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jakuševec na upit građanke imaju li gas maske: ‘Imam milo. Dođi kod mene... Možda ih upotrijebiš i za nešto drugo'


Mia Mitrović
25.07.2019.11:10
Ovako odgovara predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jakuševec na upit građanke imaju li gas maske: ‘Imam milo. Dođi kod mene... Možda ih upotrijebiš i za nešto drugo'
Tomislav Kristo/CROPIX

sažeto

Predsjednik Vijeća MO Jakuševac iz Bandićeve Stranke rada i solidarnosti propisno se osramotio na Facebooku


Mia Mitrović
25.07.2019.11:10

U srijedu oko 19.15 došlo je do požara na Reciklažnom dvorištu Jakuševac. Cijelu večer i cijelu noć gasilo ga je 149 vatrogasaca s 50 vozila. Jutro je u Novom Zagrebu mirisalo na dim, paljevinu i čađu. Još uvijek tinja. 

Požar je došao 'gasiti' i gradonačelnik Milan Bandić koji je na Jakuševac stigao poput kakva superheroja. "Građani mogu mirno spavati", poručio je. S obzirom na dim koji se mogao vidjeti iz cijeloga grada i nesnosan smrad koji se uz dim širio po čitavom istoku Zagreba, taj im san nije bio odveć lak.

Nepristojnost i nepismenost 

Iz grada su poručili kako nema ugroze za zdravlje stanovništva, no pojavile su se informacije o propustima oko mjerenja kvalitete zraka na istoku Zagreba. Povećan je bio i broj čestica u zraku, osobito u srijedu iza 19 sati kada je požar buknuo.

Tomislav Kristo/CROPIX

Zbog čitave situacije razvila se burna rasprava na službenoj Facebook stranici Mjesnog odbora Jakuševac. Ljutiti i zabrinuti građani pokušali su o svemu doznati više od članova mjesnog odbora koje su izabrali da ih predstavljaju na lokalnoj razini.

Jedan od njih očito nema baš iskustva s komunikacijom na društvenim mrežama, no to ga nije spriječilo da se igra community managera u kriznoj situaciji što je rezultiralo katastrofom. Najprije je pokušao iskoristiti čitav događaj za politički PR, a potom prešao u još luđu fazu.

Pogodite iz koje je stranke

Jedna građanka pitala ga je hoće li Jakuševčani dobiti gas maske jer se zapalio i plastični otpad koji je potencijalno opasan za zdravlje. Ono što joj je odgovorio ne može se prepričati, ali u kratkim crtama poručeno joj je: "Imam milo...Dođi kod mene... Možda ih upotrijebiš i za nešto drugo...", citiramo.

Umjesto da tu stane i komunikaciju na društvenim mrežama prepusti nekom tko je u tome vičniji, nastavio se sramotiti tako da u čitavoj raspravi en samo da je pokazao nedostatak kućnog odgoja i pristojnosti, već i elementarno nepoznavanje gramatike hrvatskog jezika. Jedan Jakuševčan izrazio je sumnju da gori samo gdrvna građa kao što su uvjeravali stanovništvo, na što mu je odgovorio ovo (komentar prenosimo u izvornom obliku). 

"Ja mogu isto sumljati da gori i nešto drugo... Ali moram i prenjeti informaciju koja mi je dostupna... Da sam vidio i da znam da gori nešto opasno, otrovno ili sl. sigurno bih objavio... I ako dobijem takvu info ili saznanja odmah ću objaviti", 'posumljao' je vrli vijećnik MO Jakuševac. 

Ostatak njegove veličanstvene Facebook retorike ne možemo prenijeti jer je obrisan. Ne samo post sa spornom raspravom, već kompletna Facebook stranica MO Jakuševac.

Kako su ga ostali sudionici rasprave oslovljavali s Renato ili gospodine Vrban, provjerili smo o kome je riječ. Pretpostavljamo da se radi o Renatu Vrbanu, predsjedniku Vijeća mjesnog odbora Jakuševac. Nepismeni i nekulturni vijećnik iz redova je Stranke rada i solidarnosti. Što više reći.

Milan Bandić

Jakuševac

community managment

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter