UMISLILA KAKO JE AUSCHWITZ BIO 'OBIČAN RADNI LOGOR'

Još dvije godine zatvora za 'naci baku' zbog negiranja holokausta


HINA
28.08.2017.20:30
Još dvije godine zatvora za 'naci baku' zbog negiranja holokausta
Screenshot / YT

sažeto

Presuda je donesena pošto je Haverbeck uložila žalbu na odluku nižeg suda iz studenoga prošle godine o zatvorskoj kazni od dvije i pol godine također zbog negiranja holokausta


HINA
28.08.2017.20:30

Osamdesetosmogodišnja Ursula Haverbeck, poznata kao "naci baka" zbog negiranja holokausta, kažnjena je u ponedjeljak na dodatne dvije godine zatvora zbog izazivanja mržnje, vezano uz tvrdnje da Auschwitz nikada nije bio korišten za masovno istrebljenje ljudi.

Presuda je donesena pošto je Haverbeck uložila žalbu na odluku nižeg suda iz studenoga prošle godine o zatvorskoj kazni od dvije i pol godine također zbog negiranja holokausta.

"Naci baka" je svoje tvrdnje objavljivala u desničarskom časopisu Stimme des Reiches (Glas Reicha). Ona tvrdi da Auschwitz nikada nije služio kao logor za istrebljenje već samo kao radni logor.

U Njemačkoj je za javno zagovaranje, negiranje ili umanjivanje masovnih zločina protiv Židova i ostalih skupina proglašenih nepoželjnim za vrijeme Trećeg Reicha predviđena kazna od pet godina zatvora.

holokaust

naci baka

Ursula Haverbeck

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter