lako je tako živjeti na našoj grbači

Jeli su, pili i slavili pobjedu Vatrenih na naš račun, natukli su cifru od 106.000 kuna, a to ćemo platiti naravno mi, građani. Pa dokle?!


100posto
17.11.2018.08:30
Jeli su, pili i slavili pobjedu Vatrenih na naš račun, natukli su cifru od 106.000 kuna, a to ćemo platiti naravno mi, građani. Pa dokle?!
Dragan Matić / CROPIX

sažeto

Zašto se proračunski novac troši na njihovo iće i piće nikada nećemo dobiti, jer eto živimo u zemlji gdje političari mogu sve


100posto
17.11.2018.08:30

Svjetsko prvenstvo u nogometu već je daleko iza nas, ali ne i računi vezani uz proslavu dočeka Vatrenih. Tako je jučer na stranicama grada Zagreba objavljena odluka gradonačelnika Milana Bandića, koji je odobrio isplatu 106.000 kuna "za konzumaciju jela i pića u vezi događanja koja su se odvijala u Kavani na adresi Trg bana Josipa Jelačića  prilikom dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske pri povratku sa Svjetskog nogometnog prvenstva".

Kako bi odmah bilo jasno riječ je o troškovima jela i pića koje su političari i ostali uzvanici pojeli i popili te večeri u kavani Johann Franck, gdje su između ostalih nazdravljali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te mnogi drugi ministri i uglednici. Sve to platit će na kraju zagrebački porezni obveznici.

Živimo u zemlji gdje političari nemaju nikakve odgovornosti

I to je samo jedna u nizu hrvatskih priča kako se političari odnose prema proračunskom novcu. Tako je izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke i Vlade Andrejem Plenkovićem prošlog tjedna sudjelovalo na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Finskoj, a putovali su službenim Vladinim zrakoplovom. Naravno ni tog puta u tome nisu vidjeli ništa sporno, kao što ne vide ni u kupovini novih službenih automobila. Korisnici društvenih mreža sprdaju se kako je to moguće da avioni stari 30 godina mogu biti dobri za korištenje za Hrvatsku, dok službeni automobili stariji od tri godine nisu dobri za naše političare. 

Naravno, odgovor na to pitanje, kao i na pitanje zašto se proračunski novac troši na njihovo iće i piće nikada nećemo dobiti, jer eto živimo u zemlji gdje političari mogu sve.   

Zagreb

Andrej Plenković

Kolinda Grabar-Kitarović

vatreni

proračun

doček

newsletter

Prijavite se na Newsletter