Te noći kad si se udavala

Jedini preživjeli sin Osame bin Ladena upravo je oženio terorističku princezu. Zajedno spremaju rat protiv Zapada


Robin Mikulić
06.08.2018.18:00
Jedini preživjeli sin Osame bin Ladena upravo je oženio terorističku princezu. Zajedno spremaju rat protiv Zapada
Profimedia

sažeto

Zapadne obavještajne agencije bin Ladenovog sina intenzivno traže posljednje dvije godine.  Špekulira se kako se skriva negdje u Afganistanu


Robin Mikulić
06.08.2018.18:00

Hamza bin Laden sin pokojnog vođe  Al-Qaide oženio je kćer glavnog otmičara aviona koji je 11. rujna 2001. srušio njujorške Blizance. Vijest su potvrdila polubraća Osame bin Ladena koji je pred par godina ubijen u tajnoj akciji američke vojske.

Hamza je, inače, Osamin sin iz braka s njegovom trećom ženom Hairom Sabar. Ona je bila s Osamom u tajnom kompleksu u trenutku kad je ubijen. Hamza pak otada sve svoje pristalice javno poziva na rat protiv Zapada. Prema zadnjim informacijama, Hamza trenutačno obavlja funkciju zamjenika vođe Al Kaide.

Osamin nesuđeni nasljednik

Zapadne obavještajne agencije bin Ladenovog sina intenzivno traže posljednje dvije godine.  Špekulira se kako se skriva negdje u Afganistanu, a opasan je jer se vjeruje kako je upravo on jedan od najuspješnijih ljudi zaduženih za regrutiranje nove generacije terorista.

Ostala dvojica Hamzine braće poginula su u napadima američke vojske dok su Osamine preživjele žene i djeca dobili azil u Saudijskoj Arabiji. Prema pismima koja su zaplijenjena nakon bin Ladenovog smaknuća razvidno je da je Osama Hamzu pripremao kao svog nasljednika.

Osama bin Laden

hamza bin laden

al kaida

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter