za odgovorima se traga već četiri godine

Jedan od najiskusnijih pilota razotkrio najveću misteriju nestalog malezijskog aviona


100posto
18.12.2018.13:50
Jedan od najiskusnijih pilota razotkrio najveću misteriju nestalog malezijskog aviona
100posto

100posto
18.12.2018.13:50

Više od četiri godine prošlo je od misterioznog nestanka malezijskog putničkog aviona MH370, a i dalje svijetom kruže teorije o tome što se točno dogodilo s letjelicom. Bivši pilot s više od 40 godina iskustva Ross Aimer vjeruje da je kapetan malezijskog aviona skrenuo sa zadane putanje kako bi pokušao sletjeti na aerodrom u Maleziji.

 Prema njegovim riječima, avion se zapalio i pilot je morao naglo skrenuti ulijevo kako bi stigao do aerodroma Penang.

"Dok su letjeli, vjerojatno su izgubili svijest ili umrli, a avion je iz nekog razloga napravio još jedno skretanje ulijevo", smatra pilot. 

Udarac ili jača turbulencija mogli su izazvati požar

Reuters

Aimer, jedan od najiskusnijih pilota na svijetu, iznio je teoriju da je nekakav udarac ili jača turbulencija mogla izazvati požar u dijelu aviona s litijskim baterijama, što je bilo nemoguće ugasiti. Avion je mogao nekoliko sati provesti u zraku dok nisu ostali bez goriva i stropoštali se u ocean. 

Avion MH370 s 239 putnika, nestao je s radara 8. ožujka 2014. godine na putu od Kuala Lumpura do Pekinga.

 Službena istraga malezijske vlade nije uspjela utvrditi što se točno dogodilo s avionom jer nikada nije pronađeno točno mjesto pada. Ipak, stručnjaci smatraju da je kritično skretanje urađeno ručno prije nego što je avion nestao bez traga.

nesreća

avion

pilot

Malezija

newsletter

Prijavite se na Newsletter