malo ga prehitilo ili?

Jedan dobro 'upućeni' ministar tvrdi da je nuklearni rat neizbježan i da će početi idućeg mjeseca te da će sofisticirane nuklearne bombe biti velika prijetnja za jednu zemlju


100posto
03.09.2019.10:55
Jedan dobro 'upućeni' ministar tvrdi da je nuklearni rat neizbježan i da će početi idućeg mjeseca te da će sofisticirane nuklearne bombe biti velika prijetnja za jednu zemlju
Profimedia

sažeto

Pakistanski ministar željeznica izjavio je da je Pakistan razvio sofisticirane nuklearne bombe koje mogu s velikom preciznošću pogoditi određene mete u Indiji


100posto
03.09.2019.10:55

Pakistan posjeduje malene nuklearne bombe koje će uništiti Indiju u neizbježnom ratu koji će izbiti za nekoliko tjedana, izjava je to pakistanskog ministra željeznica.

Ministar Sheikh Rasheed Ahmad, koji je zadužen za željeznice u Pakistanu, a ne za njen nuklearni arsenal, izjavio je da je Pakistan razvio sofisticirane nuklearne bombe koje teže samo 125 grama te koje, kako tvrdi ozbiljno upućeni ministar, mogu s velikom preciznošću pogoditi određene mete u Indiji.

Ministar već neko vrijeme puni naslovnice medija

Ministar Ahmad ustvrdio je da će to, kako ga je okarakterizirao, novo i čudesno oružje dobro doći Pakistanu kada u listopadu ili studenom započne rat s Indijom.

Ovaj očito maštoviti ministar željeznica već neko vrijeme puni naslovnice medija u Indiji. Prošlog tjedna postao je viralna vijest nakon što ga je stresao strujni udar dok je na jednom skupu držao mikrofon i osuđivao indijskog premijera Narendra Modija zbog odluke indijske vlade o ukidanju posebnog statusa Kašmira.

Obje zemlje posjeduju nuklearno oružje

Ta odluka ujedno je potaknula i napetosti između Indije i Pakistana. Indija, naime, inzistira na tome da su njezine akcije na spornom teritoriju bile neophodne za obranu ljudskih prava i borbu protiv sve jačeg terorizma i korupcije.

Kako obje zemlje posjeduju nuklearno oružje, glasnogovornik pakistanske vojske nedavno je upozorio da bi kriza u Kašmiru mogla izazvati nuklearni sukob između ove dvije zemlje.

Indija

rat

Pakistan

nuklearne bombe

ministar željeznica

Sheikh Rasheed Ahmad

newsletter

Prijavite se na Newsletter