najluđa pitanja ikada

Je li celulit zarazan? Mora li se namakati leća i plaćati TV pretplata? Ovo su pitanja koja smo najviše 'guglali' prošli mjesec i ne nije riječ o šali


100posto
06.06.2019.13:55
Je li celulit zarazan? Mora li se namakati leća i plaćati TV pretplata? Ovo su pitanja koja smo najviše 'guglali' prošli mjesec i ne nije riječ o šali
Reuters

100posto
06.06.2019.13:55

S obzirom na to da je Google najpopularniji internet pretraživač na svijetu, zanimljivi su podaci o tome što guglaju stanovnici pojedinih zemalja. Prema povijesti pretraživanja svih Google korisnika može se doći do zanimljivih otkrića.

Korisnike interneta iz Hrvatske je interesiralo kada je koji vjerski praznik, a na vrhu liste pretraživanja su Uskrs, pravoslavni Uskrs i Majčin dan. Google su pitali jesu li celulit i upala pluća zarazni, je li Turska članica Europske unije, mora li se leća namakati, a Hrvate je zanimalo i mora li se raditi otkazni rok i plaćati TV pretplata.
Osim toga, zanimalo ih je kuda za Praznik rada, kome je danas imendan, tko je osnovao Microsoft te kome je sve Hlapić pomogao.

Otkazni rok i TV pretplata muče i susjede

Prema Googleu, korisnike interneta iz Srbije najviše je zanimalo kada je koji vjerski praznik, a na vrhu liste su Vaskrs, Bajram, katolički Vaskrs te Spasovdan. A ovaj pokus pokazuje da reality showovima ne pada popularnost dokazuje popularnost pretraživanja o tome tko je ispao iz Parova i tko je napustio Zadrugu.

Dio stanovnika Srbije zanimalo je kome je posvećen Gorski vijenac, kako su nastale narodne pjesme te kako su guske spasile Rim, a bilo je i onih koji su željeli znati što je Brexit, a što anksioznost. Mnogi korisnici Googlea iz Srbije pitali su kako se udebljati i kako se čestita Bajram, a dio njih zanimalo je mora li se odraditi otkazni rok, plaćati TV pretplata ili prati kosa nakon odnosa.

Jedan broj Bosanaca i Hercegovaca u svibnju pokušao dobiti odgovore na neka pitanja o islamskim propisima po pitanju ramazanskog posta koji je obilježio taj mjesec, a ništa ne bi bilo čudno da Google nije "zapamtio" i neka smiješna pretraživanja.

Reuters

Pretraživali pravila 

Među uobičajenim pitanjima koja se ponavljaju iz godine u godinu bilo je i neobičnih, pa su tako korisnici često tražili odgovore na pitanje je li nargila zabranjena, mora li se ustati na sehur (lakši obrok prije početka posta), te mora li se klanjati za vrijeme posta.

Ako se izuzmu pretraživanja koja su usko vezana za islam i post, bilo je i onih koji su pretraživali i može li žena ostati u drugom stanju za vrijeme neplodnih dana, mora li se obračunati amortizacija ili kuda ide ovaj svijet. Podaci o pretraživanjima nisu prikupljene iz povijesti pretraživanja jedne osobe s određene IP adrese, nego iz svih pretraga Google korisnika.

Hrvatska

Srbija

google

newsletter

Prijavite se na Newsletter