zec je još u šumi

Ivo Josipović za 100posto: 'Nije točno da sam se vratio u SDP'


Mia Peretić
23.01.2019.16:00
Ivo Josipović za 100posto: 'Nije točno da sam se vratio u SDP'
Reuters

sažeto

Ako se dogovorimo oko ujedinjenja, onda će svi članovi Naprijed Hrvatska koji tako odluče postati članovi SDP-a, pa tako i ja


Mia Peretić
23.01.2019.16:00

Iako je u medijima objavljeno kako je povratak Ive Josipovića u SDP gotova stvar, ta je priča, iako izgledno da će tako i završiti, još uvijek daleko od završene. Naime, Josipović nam je potvrdio kako se nada da će pridruživanje njegove stranke Naprijed Hrvatska SDP-u biti konačan rezultat, ali i da pregovori o ujedinjenju još nisu niti počeli.

Bivši predsjednik kaže kako su temeljem odluka stranke GLAS Anke Mrak Taritaš i Naprijed Hrvatska razgovarali o ujedinjenju, te da su u jednoj točki postigli suglasnost, no i da su se razišli oko jedne važne stvari:

"Svima nam je bilo važno objediniti liberalni centristički dio političke scene jer je društvo previše skrenulo u desno, no nismo se složili oko, nazovimo je, te nove stranke i njezinog profila budući da smo mi socijaldemokrati, a oni liberali. Konkretnije, nije bilo suglasnosti o tome kako uklopiti socijaldemokratski dio uz njihov liberalni. U međuvremenu su se javili iz SDP-a i pozvali nas da krenemo u razgovore o ujedinjenju", rekao nam je Josipović.

Napominje i kako je Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku o otvaranju razgovora s njegovom strankom Naprijed Hrvatska koja će to isto učiniti idući tjedan. 

"Ako se dogovorimo oko ujedinjenja, onda će svi članovi Naprijed Hrvatska koji tako odluče, postati članovi SDP-a, pa tako i ja. Nadam se da će to biti krajnji rezultat", komentirao je Josipović.

Zanimalo nas je i koliko je točno da će on biti SDP-ov kandidat za predsjednika Hrvatske:

"To nije bila tema. Kada se o tome bude razgovaralo, predsjednički kandidat će sigurno biti osoba za koju se procjeni da je po svim parametrima najbolja", zaključio je.

SDP

glas

Ivo Josipović

Naprijed Hrvatska

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter