odluka županijskog suda

Ivici Todoriću blokirane sve nekretnine, dionice Agrokora i računi u bankama


Ružica Matić
24.11.2017.12:25
Ivici Todoriću blokirane sve nekretnine, dionice Agrokora i računi u bankama
Cropix

sažeto

Županijski sud u Zagrebu pozitivno je odgovorio na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva koje je zatražilo blokadu imovine Ivice Todorića


Ružica Matić
24.11.2017.12:25

Ivici Todoriću blokirane su dionice Agrokora, sve nekretnine i računi. 

Županijski sud u Zagrebu pozitivno je odgovorio na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva koje je zatražilo blokadu imovine Ivice Todorića.

Vlasniku Agrokora blokirane su sve nekretnine, a u rješenju Županijskog suda u Zagrebu navodi se kako je 'određena privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom'.

Ronald Goršić / CROPIX

Nakon rješenja, država je stavila zabilježbu na dio Kulmerovih dvora, dvije oranice u Kloštar Ivaniću od 15 tisuća kvadratnih metara, lovište kod Gornje Jelenske i šikaru kod Sandrašice.

Todoriću su privremeno oduzeli poslovne udjele u tvrtki Agrokor Projekti koja nije u sustavu Agrokora te 2733 dionice Agrokora.

Todoriću su blokirana i po tri računa kod Addiko Banke, Zagrebačke banke i Kreditne banke Zagreb, ali i računi kod banaka u inozemstvu.

Stavljena mu je blokada i na 100-postotni udio u tvrtki Agrokor Investments, registriranoj u Amsterdamu.

Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči Todorića po četiri točke i da je za sebe na protuzakonit način pribavio ukupno 1,2 milijarde kuna.

Bruno Konjevic / CROPIX

Agrokor

Ivica Todorić

nekretnine

blokada imovine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter