i njemu smetaju hibridi

Ivica Todorić: Vlada i Ante Ramljak vode specijalni hibridni rat protiv Hrvatske


Ružica Matić
28.11.2017.11:05
Ivica Todorić: Vlada i Ante Ramljak vode specijalni hibridni rat protiv Hrvatske
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Iz Hrvatske se iznosi najveća vrijednost koja je nacionalni ponos, ali i stotine milijuna eura stečenih mutnim kreditnim poslovima, a troši se pola milijarde kuna za odabrane savjetnike, navodi Todorić


Ružica Matić
28.11.2017.11:05

Ivica Todorić u svom novom blogu optužio je Vladu i izvanrednog upravitelja Agrokora Antu Ramljaka da vode specijalni hibridni rat protiv Hrvatske tako što su, kaže, ozakonili pljačku vrijednosti koncerna koje se iznose iz države.

"Nakon Jamnice, Vupika, Zvijezde i Leda koji su to učinili krajem prošloga tjedna, danas je i Belje izvijestilo o davanju zaloga 11 svojih žigova Trustu Medison Pacific iz Hong Konga. Samo srce kompanija, njihovi žigovi, odnosno imena svih desetljećima građenih brendova tako su završili kao zalog za kredit na kojem će povlašteno društvo predvođeno Knigtheadom zaraditi stotine milijuna eura. Ramljak i Vlada ne žele objaviti ugovor s trustom iz Hong Konga kojem su već ranije, za isti kredit, založile svu imovinu. Najvrednije što Agrokor ima, prepoznatljivi brendovi koji su sama supstanca kompanije, sada su prepušteni trustu kojem je nemoguće vidjeti vlasnike.

Za to vrijeme, kad se iz Hrvatske iznosi najveća vrijednost koja je nacionalni ponos, ali i stotine milijuna eura stečenih mutnim kreditnim poslovima, kad se troši pola milijarde kuna za odabrane savjetnike, Vlada je u imaginarnom svijetu specijalnog hibridnog rata. Specijalni hibridni rat je, gospodo iz Vlade i izvanredne uprave, ozakonjena pljačka Agrokorovih vrijednosti koje pod vašim patronatom Ramljak transferira izvan Hrvatske!", napisao je osnivač Agrokora. 

Za one koji su u posljednje vrijeme slabije pratili domaće medije možda je važna i informacija da je 'hibridni rat' novi najpopularniji pojam na hrvatskoj političkoj pozornici. Uveo ga je premijer Andrej Plenković, a nakon što ga je u ponedjeljak upotrijebio i ministar obrane Damir Krstičević,kako bi opovrgnuo napise da je plagirao dijelove svog rada u Ratnoj školi američke vojske, 'hibridnim ratom' pozabavili su se i u HRT-ovoj emisiji Otvoreno. 

"Po jednima, to je korištenje propagande, dezinformacija, hakerskih napada i informacijskog ratovanja da bi se ostvario neki politički, ekonomski i drugi ciljevima. Po drugima to je osmišljen, nadziran i centraliziran skup aktivnosti, otvoren ili prikriven, s kombinacijom vojnog i nevojnog djelovanja. Treća definicija je da je to kombinacija specijalnog rata i korištenja interneta", objasnio je državni tajnik u MUP-u Robert Kopal.

Stručnjak za sigurnost i dekan Veleučilišta VERN Vlatko Cvrtila dodao je kako političari danas govore o hibridnom ratu jer je to pomodno. 

Wikipedia definira hibridni rat kao vojnu strategiju koji sadrži elemente konvencionalnog ratovanja, nekonvencionalnog ratovanja i kibernetskog ratovanja, a kao primjeri subjekata koji ga vode navode se Rusija i Islamska država. 

Agrokor

Ivica Todorić

Ante Ramljak

blog

hibridni rat

Andrej Pleković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter